Wild Bazaar - recension, RTP och speltips!

8.8

Översikt

Titel
Wild Bazaar
Tillverkare
NetEnt
RTP
96.1%
Lägsta insats
2.00 kr
Högsta insats
4,000 kr
Spelautomater

Wild Bazaar

Spelautomater

Wild Bazaar är en rafflande spelautomat från NetEnt som transporterar dig raka vägen till en magisk marknadsplats där kryddiga dofter blandas med spännande tyger och märkliga små objekt. Wild Bazaar har ett Mellanöstern-inspirerat tema med sprudlande vackra färger och i bakgrunden hörs glada röster från marknadens förväntansfulla besökare. När du sätter fart på hjulen ökar musiken i intensitet och rytmiska trummor adderas till mixen. Själva spelplanen ligger mitt i ett marknadsstånd där diverse småprylar finns till besökarnas beskådan. I Wild Bazaar väntar dessutom 4 olika Wild Spins-funktioner som göms i färgglada kistor och ger detta slotsspel precis rätt mängd extra krydda. Kliv in på den hektiska marknadsplatsen och börja pruta hejvilt i Wild Bazaar!

Freespins, bonusrundor och grundspelsmekanik

Hur du spelar Wild Bazaar

Wild Bazaar spelas på 5 hjul, 4 rader och med 26 fasta vinstlinjer som betalar längst ifrån vänster till höger. Bland spelets standardsymboler hittar vi först kistor i färgerna röd, grön, rosa och blå. Alla 4 är lika värdefulla, och var och en av kistsymbolerna hör dessutom ihop med en motsvarande wild-funktion vilket vi går igenom mer lite längre ner. Det finns även 4 lite mindre värda symboler och de utgörs av stenprydda smycken i samma färgskala som kistsymbolerna – alltså röd, grön, rosa och blå. Även dessa 4 symboler är värda lika mycket. Wild-symbolen har ett guldfärgat W som motiv med ett lila och orange tygstycke som fladdrar lätt bakom, och den ersätter alla andra symboler i Wild Bazaar. Du kan spela för mellan 2 kr och hela 4000 kr per spinn, så det finns definitivt utrymme för både den blygsamma spelaren och storspelaren att hitta en lagom nivå.

Wild Spins-funktioner

Ovanför hjulen kan du se 4 stycken mätare som motsvarar varsin Wild Spins-funktion. Dyker det upp 3 eller fler identiska kistsymboler i rad på en vinnande insatslinje så aktiveras den motsvarande wild-funktionen, varpå mätaren också fylls på. Du får 1 Wild Spin per kistsymbol och du börjar således alltid med minst 3 Wild Spins när funktionen aktiveras, men landar det fler identiska kistsymboler i vinstkombinationen så får du ytterligare Wild Spins. Du kan även aktivera fler Wild Spins-funktioner på en och samma gång. Landar du till exempel en vinst med 3 röda och 3 rosa kistsymboler så spelas dina 6 Wild Spins med både länkade och staplade wilds. Under Wild Spins-funktionen så räcker det dessutom med att det landar 1 kista av något slag som ingår i en vinstlinje för att du ska aktivera 1 spinn med den motsvarande funktionen aktiv.

De kolossala wild-symbolerna hör först och främst ihop med den gröna kistsymbolen. Alla wilds som landar på hjulen täcker 2x2 hjulpositioner som kolossala wilds när Wild Spins-funktionen aktiverats med de gröna kistorna. 2x multiplikatorwilds kan istället aktiveras via den blåa kistsymbolen och när funktionen drar igång så kommer alla dina vinster där en wild-symbol ingår att multipliceras med 2x. Länkade wilds hör till den rosa kistan och de wild-symboler som finns längst till höger och längst till vänster på samma horisontella rad förvandlar alla symboler däremellan till wilds när funktionen aktiverats. Det gäller även för de kistsymboler som kan tänkas dyka upp på raden mellan de båda wild-symbolerna. Staplade wilds hör sist men inte minst ihop med den röda kistan. När denna funktion aktiveras så visas wild-symboler staplade och med lite tur så täcker de ett helt hjul när de landar!

Slutsats

Wild Bazaar är en fartfylld spelautomat med mycket på gång samtidigt - vad kan annars förväntas av en livfull marknadsplats? Lyckas du trigga ett flertal Wild Spins-funktioner på samma gång kan det landa riktigt stora vinster på hjulen, och det är just wild-funktionerna som gör Wild Bazaar spännande. Fastnar du lite extra för konceptet med wild-funktioner så får du inte heller missa det fartfyllda Dwarfs Gone Wild från Quickspin, där inget mindre än 7 olika wild-funktioner väntar. Wild Bazaar kan dessutom spelas via alla enheter, och gör sig lika bra på både stora och små skärmar!

Dwarf Mine
Dwarf Mine
9.6

Det gäller att du gräver riktigt djupt för att hitta de stora guldklimparna i Dwarf Mine f......

Temple of Nudges
Temple of Nudges
9.5

Temple of Nudges är namnet på den spelautomat NetEnt serverade till oss i slutet av mars 2......

The Grand
The Grand
9.7

The Grand från Quickspin transporterar dig tillbaka till det glamourösa 20-talet, där allt......

Cash Vandal
Cash Vandal
8.5

Häng med på en rafflande resa genom Europas mest spännande städer i Cash Vandal från Play’......

Scudamore's Super Stakes
Scudamore's Super Stakes
9.8

Scudamore’s Super Stakes från NetEnt är helt klart det rätta spelet för dig som älskar far......