Wicked Circus - recension, RTP och speltips!

8.3

Översikt

Titel
Wicked Circus
Tillverkare
Yggdrasil
RTP
96.5%
Lägsta insats
1.00 kr
Högsta insats
500 kr
Spelautomater

Wicked Circus

Spelautomater

Ett skruvat äventyr fylld av mystik och sköna vinstchanser väntar i Wicked Circus från Yggdrasil. Wicked Circus är den tredje och sista titeln i tillverkarens Jokerizer-serie, där det första spelet heter The Dark Joker Rizes medan det andra går under just titeln Jokerizer. För att göra din spelupplevelse än mer spännande bjuder Wicked Circus på rafflande Mysterievinster och ett Jokerizer-läge som aktiveras varje gång du landar en vinnande symbolkombination på de 5 hjulen. Gå med i cirkusen och håll tummarna för att du får chansen att håva in de riktigt stora vinsterna i Wicked Circus!

Freespins, bonusrundor och grundspelsmekanik

Hur du spelar Wicked Circus

Wicked Circus tar plats på 5 hjul och 3 rader. Det finns 5 vinstlinjer som betalar både med start från vänster och från höger, vilket innebär att det finns totalt 10 sätt du kan vinna på. Det finns 6 stycken standardsymboler i spelet och dessa utgörs av stjärna, 7:a, klocka, druvor, citron och körsbär i minskande värdeordning. Det finns även en specialsymbol som har den halvt skräckinjagande jokern som motiv, och som kan dyka upp under både basspelet och Jokerizer-funktionen. Med hjälp av denna symbol kan du trigga nervkittlande Mysterievinster. Innan du drar igång hjulen ska du ställa in en lagom insats, och du kan satsa mellan 1 kr och 500 kr per spelrunda i Wicked Circus!

Mysterievinster i Wicked Circus

Ett lite extra spännande inslag i Wicked Circus är att du både i basspelet och i Jokerizer-läget har chansen att lägga vantarna på Mysterievinster. I basspelet krävs det att minst 3 joker-symboler landar på ett och samma spinn för att du ska få en Mysterievinst medan det bara krävs 2 jokrar för att trigga en vinst i Jokerizer-läget. Storleken på Mysterievinsterna du har chansen att vinna står i förhållande till antalet jokersymboler som landat på hjulen, och vinstintervallerna följer nedan:

2 jokersymboler ger mellan 40-400 mynt (endast i Jokerizer-läget)
3 jokersymboler ger mellan 500-1000 mynt.
4 jokersymboler ger mellan 800-3000 mynt.
5 jokersymboler ger mellan 2000-6000 mynt.

Jokerizer-läget

Jokerizer-läget i Wicked Circus aktiveras varje gång du vinner på en spelrunda i basspelet. Din vinst flyttas då över till ditt Jokerizer-konto och varje spinn i läget kostar 20 mynt. Har du då vunnit exempelvis 60 mynt kan du spela 3 spinn i Jokerizer-läget, som dessutom ger dig större vinstchanser än vanliga snurr i huvudspelet!

Landar det sedan 2 eller fler jokersymboler i Jokerizer-läget får du välja mellan att direkt inkassera din Mysterievinst som laddats på ditt Jokerizer-konto, eller så kan du välja att fortsätta spela i den så kallade Hold-funktionen som då triggas. Under Hold-funktionen så låses hjulen med jokersymboler fast medan de övriga hjulen fortsätter spinna. Du kan fortsätta spela Hold-snurr fram till dess att du har en jokersymbol på vart och ett av de 5 hjulen, och ett Hold-snurr kostar 60 mynt att spela. Jokerizer-läget avslutas antingen när du kammat hem en Mysterievinst på 500 mynt eller mer, när du själv klickar på Inkassera-knappen eller när du helt enkelt inte har råd med ytterligare ett spinn á 20 mynt.

Slutsats

Wicked Circus är en lagom spännande spelautomat, som definitivt kan bjuda på trevliga spelsessioner. Värt att tänka på är dock att spelets återbetalningsprocent ligger på 96.5% förutsatt att du väljer att spela dina möjliga Jokerizer-samt att du aktiverar Hold-funktionen när du får chansen. Spelar du helt utan att välja båda dessa funktioner ligger återbetalningsprocenten bara på 75.0% vilket inte direkt är en fördelaktig siffra för spelaren.

Dwarf Mine
Dwarf Mine
9.6

Det gäller att du gräver riktigt djupt för att hitta de stora guldklimparna i Dwarf Mine f......

Temple of Nudges
Temple of Nudges
9.5

Temple of Nudges är namnet på den spelautomat NetEnt serverade till oss i slutet av mars 2......

The Grand
The Grand
9.7

The Grand från Quickspin transporterar dig tillbaka till det glamourösa 20-talet, där allt......

Cash Vandal
Cash Vandal
8.5

Häng med på en rafflande resa genom Europas mest spännande städer i Cash Vandal från Play’......

Scudamore's Super Stakes
Scudamore's Super Stakes
9.8

Scudamore’s Super Stakes från NetEnt är helt klart det rätta spelet för dig som älskar far......