Vikings Go Wild - recension, RTP och speltips!

9.2

Översikt

Titel
Vikings Go Wild
Tillverkare
Yggdrasil
RTP
96.3%
Lägsta insats
2.50 kr
Högsta insats
1,000 kr
Spelautomater

Vikings Go Wild

Spelautomater

Vikings Go Wild släpptes under sommaren 2015, och blev början på Yggdrasils serie av vikingaspel. Eftersom Yggdrasil är asagudarnas ståtliga världsträd i den nordiska mytologin, så kändes det givet att även speltillverkan med samma namn skulle släppa en spelautomat på temat! I Vikings Go Wild befinner vi oss ute på det vilt stormande, djupa havet på ett ståtligt drakprytt vikingaskepp. Ett mystiskt havsodjur lurar nere i djupet och i freespins-omgången tar du upp den nervkittlande kampen mot detta tentakelmonster. Spelet har grym grafik och många spännande funktioner som kan ge riktigt fina vinster, och förutom freespins med sticky wilds finns även en bonusfunktion med en skattkista! Något du inte heller får missa är att Yggdrasil släppt två uppföljarspel i form av Vikings Go Berzerk och Vikings go to Hell, så glöm inte att kolla in dessa också!

Freespins, bonusrundor och grundspelsmekanik

Hur du spelar Vikings Go Wild

Vikings Go Wild har 4 rader, 5 hjul och 25 fasta insatslinjer så det du behöver justera själv är myntvärdet mellan 0.10 upp till 40.00 innan du drar iväg ditt första snurr. Den minsta insats du kan spela för är 2.50 kr medan den högsta i sin tur ligger på 1000 kr per snurr. Symbolerna med de fyra vikinga-karaktärerna i spelet är mest värda och därefter kommer fyra olika mynt som de mindre värda symbolerna. Du kammar hem en brinnande vinst när tre eller fler identiska symboler landar i följd efter varandra på en insatslinje från vänster till höger. Det måste även såklart finnas en wild-symbol i en spelautomat som heter just Vikings Go Wild, och visst finns det en. Det står kort och gott Wild skrivet på denna symbol, och den ersätter alla övriga symboler i spelet förutom freespins-symbolen som vi går igenom här nedanför.

Freespins-funktion med sticky wilds

Det är i freespins-spelet som spänningen ökar ordentligt, och det finns två olika sätt du kan vinna dina gratissnurr på. Först och främst kan du nå freespins-rundan via freespins-symbolen som har ett vikingaskepp som motiv. Genom att det landar minst 3 freespins-symboler på ett och samma snurr så triggas freespins-spelet igång och odjurets tentakler slingrar sig då upp längst skeppets drakar och försöker dra ner det i vattnets förrädiska mörker. Landar det exakt 3 symboler så får du 8 gratissnurr. Skulle det istället landa 4 stycken så vinner du 16 snurr och landar det hela 5 freespins-symboler på ett snurr kan du gotta dig med inget mindre än 24 freespins.

De vanliga wild-symbolerna kan inte dyka upp under freespins-spelet, men de vikinga-symboler som dyker upp har däremot chansen att förvandlas till sticky wild-symboler som stannar kvar under det som återstår av freespins-spelet – förutsatt att vikingarna lyckas besegra odjuret. Det går till så att när du spelar i freespins-läget så dyker odjuret upp när en eller flera vikinga-symboler landar på hjulen, och om vikingarna då lyckas kämpa ner monstret i djupet igen så förvandlas symbolen i fråga till en sticky wild. Lyckas vikingen inte övervinna monstret så dras denne ner i djupet och så spelas nästa gratissnurr. Allt detta äger rum innan eventuella vinster betalas ut för gällande snurr. Du kan även vinna fler gratissnurr under själva freespins-rundan, och hur det går till kan du läsa om nedan!

Vikings Go Wild bonusfunktion

Det finns en bonusfunktion i Vikings Go Wild som belönar dig med en slumpmässig vinst. Denna bonus triggas helt enkelt igång när det landar en bonussymbol som har en skattkista som motiv. Symbolen kan enbart landa på hjul 5 under grundspelet och under freespins, och i grundspelet kan din skattkista innehålla mellan 8-12 freespins eller upp till 1000 mynt. Landar det istället en bonussymbol under freespins-rundan så kan denna i sin tur belöna dig med mellan 2-4 gratissnurr, upp till 1000 mynt eller ett wild-hjul som gör att ett helt hjul fylls av wild-symboler till dess att freespins-rundan är över.

Slutsats

Vikings Go Wild bjuder på ett högt underhållningsvärde över lag, men kanske allra mest i freespins-spelet där det faktum att vikinga-symbolerna faktiskt får kämpa mot havsodjuret är ett inslag som gör spelupplevelsen än mer spännande. Spelet är som bekant fullproppat med vildsinta specialfunktioner i form av freespins-omgången med sticky wilds och bonusfunktionen med skattkistan, och det är dessutom optimerat för mobiler och surfplattor vilket är ytterligare ett plus i kanten. Spelets återbetalningsprocent hade dock kunnat vara något bättre, men det vägs upp av kombination av den snygga grafiken och de stämningshöjande ljudeffekterna som bidrar till att spelet trots allt är riktigt kul åtminstone en stund. Det är däremot inget för dig som lätt blir åksjuk då vågorna på det stormiga havet ständigt rör sig bakom spelplanen, så se till att du håller hårt i din vikingahjälm när du ger dig in i Vikings Go Wild!

Dwarf Mine
Dwarf Mine
9.6

Det gäller att du gräver riktigt djupt för att hitta de stora guldklimparna i Dwarf Mine f......

Temple of Nudges
Temple of Nudges
9.5

Temple of Nudges är namnet på den spelautomat NetEnt serverade till oss i slutet av mars 2......

The Grand
The Grand
9.7

The Grand från Quickspin transporterar dig tillbaka till det glamourösa 20-talet, där allt......

Cash Vandal
Cash Vandal
8.5

Häng med på en rafflande resa genom Europas mest spännande städer i Cash Vandal från Play’......

Scudamore's Super Stakes
Scudamore's Super Stakes
9.8

Scudamore’s Super Stakes från NetEnt är helt klart det rätta spelet för dig som älskar far......