Viking Runecraft - recension, RTP och speltips!

9.0

Översikt

Titel
Viking Runecraft
Tillverkare
Play'n GO
RTP
96.7%
Lägsta insats
1.00 kr
Högsta insats
1,000 kr
Spelautomater

Viking Runecraft

Spelautomater

Vikingarnas vrede vilar över oss i denna spännande spelautomat från Play’n GO. Viking Runecraft bjuder på en actionpackad spelupplevelse med snygg grafik och bra musik. Spelet innehåller även en hel del nervkittlande bonusfunktioner där några kan aktiveras slumpmässigt medan spelets bästa casinobonusar laddas upp genom att du samlar vinnande symboler i din mätare. Har du vad som krävs för att gå från en simpel gesäll till en allsmäktig gud? Ta hjälp av nordiska gudar så som Thor, Freya och Oden i jakten på storvinsterna!

Freespins, bonusrundor och grundspelsmekanik

Hur du spelar Viking Runecraft

Viking Runecraft spelas på ett rutnät om 7x7 symboler där symboler så som olika fornnordiska vapen och runor droppar ner från ovan. Vinsterna betalas i kluster om minst 5 identiska symboler och de vinnande symbolerna försvinner även från spelplanen för att göra plats för ett nytt symbolnedfall som fyller på de tomma positionerna. Varje gång du vinner så laddas även din mätare upp, och när 20 vinstsymboler finns samlade i mätaren från en och samma spelrunda så aktiveras någon av följande Förstörelseladdningar:

Fenrisulvens Förargelse väljer ut 4 stycken diagonala linjer på spelplanen. Därefter så tas 2 stycken bort medan de återstående 2 linjerna förvandlas till att bara bestå av en och samma symbol.

Surts Smärta väljer istället ut 3 stycken olika symboler som dupliceras medan de omgivande symbolerna förstörs.

Midgårdsormens Makt väljer ut en kedja av symboler varpå en del av dessa förstörs medan resterande symboler omvandlas till en och samma symbol.

Lokes Lockelse väljer slutligen ut 2 olika symboler och funktionen gäller för alla de symboler på spelplanen som är identiska med de utvalda symbolerna. Alla av den ena symbolen förstörs sedan medan den andra symbolgruppen omvandlas till samma symbol.

Det finns dessutom olika nivåer i spelet som alla har varsitt mönster på spelplanen, och du tar dig således vidare till nästa nivå genom att klara av mönstret för den nivå du befinner dig på. Detta gör du genom att vinna på alla de positioner som är delaktiga i mönstret, och på varje nivå så blir du även välsignad med närvaron av en av gudarna!

Gudagåvor i Viking Runecraft

Om du är någorlunda bekant med den nordiska mytologin och dess gudar så vet du att de alla sades ha någon form av gåva eller kraft. Här i Viking Runecraft så kan de olika Gudagåva-funktionerna aktiveras slumpmässigt på icke-vinnande spelrundor. Thor gör så att en kraftig åska att slå ner över spelplanen, vilket skapar mellan 5-9 jokersymboler medan Oden skapar 4 jokrar som landar i grupper om 2. Freya skapar joker-symboler i 4 kluster fram till dess att du får minst en vinst och Heimdall skapar en joker-symbol på varje rad.

Ragnarök-funktionen

För att aktivera Ragnarök-funktionen i Viking Runecraft så behöver du fylla mätaren två gånger och således aktivera din andra Förstörelseladdning på raken. Det krävs alltså närmare bestämt att du vinner på 40 symboler för att aktivera Ragnarök-funktionen. Istället för att en Förstörelseladdning aktiveras när du fyllt mätaren två gånger och aktiverat Ragnarök så ersätts mätaren med en Världens Undergångs-bonusmätare. Om du vinner på tillräckligt många symboler under Ragnarök så kommer du belönas rikligt med en multiplikator som appliceras på din totala vinst under hela Ragnarök-funktionen. Vinner du på 20 symboler så multipliceras din vinst med 2x, 40 symboler ger istället 3x, 60 symboler ger 5x och slutligen så ger 80 vinstsymboler en multiplikator på hela 15x!

Valhallrunornas bonusspel

Under varje snurr i Viking Runecraft så har du möjligheten att samla ihop upp till 5 olika runstenar i vinnande kombinationer, som sedan kan bidra till att du når Valhallrunornas bonusspel. Du behöver åtminstone landa en vinnande kombination med en runstenssymbol och samtidigt klara av nivåns mönster för att nå bonusspelet. När du har klarat detta så aktiveras bonusen genom att ett snurrande lyckohjul dyker upp på skärmen. Du vinner sedan helt enkelt genom att lyckas landa på en av luckorna där det ligger en vinst och väntar. De runstenssymboler du samlat ihop aktiverar de olika bonusluckorna på hjulet, så ju fler du har samlat desto större vinstchanser har du!

Slutsats

Viking Runecraft är en väldigt spännande spelautomat med många bra bonusfunktioner. Spelet påminner även en hel del om Gemix då det också spelas på ett 7x7-rutnät och bjuder på både slumpmässiga och uppladdningsbara bonusfunktioner. Blir du däremot snarare sugen på fler actionpackade vikingaäventyr så kan vi varmt rekommendera att du testar några spinn i Vikings go to Hell, som utgör den tredje och sista titeln i Yggdrasils vikinga-serie. Du har de nordiska gudarna på din sida, så låt inget stoppa dig ifrån att vinna stort i Viking Runecraft!

Dwarf Mine
Dwarf Mine
9.6

Det gäller att du gräver riktigt djupt för att hitta de stora guldklimparna i Dwarf Mine f......

Temple of Nudges
Temple of Nudges
9.5

Temple of Nudges är namnet på den spelautomat NetEnt serverade till oss i slutet av mars 2......

The Grand
The Grand
9.7

The Grand från Quickspin transporterar dig tillbaka till det glamourösa 20-talet, där allt......

Cash Vandal
Cash Vandal
8.5

Häng med på en rafflande resa genom Europas mest spännande städer i Cash Vandal från Play’......

Scudamore's Super Stakes
Scudamore's Super Stakes
9.8

Scudamore’s Super Stakes från NetEnt är helt klart det rätta spelet för dig som älskar far......