The Wiz - recension, RTP och speltips!

8.3

Översikt

Titel
The Wiz
Tillverkare
ELK Studios
RTP
96.1%
Lägsta insats
2.00 kr
Högsta insats
1,000 kr
Spelautomater

The Wiz

Spelautomater

The Wiz är namnet på den magiska spelautomat ELK Studios släppte i början av 2019. Spelet sprudlar av härliga färger och detaljerade symboler, och ett trevligt soundtrack spelas i bakgrunden när du låter hjulen spinna. Handlingen kretsar kring en mäktig trollkarl som tillsammans med en röd drake bjuder på magiska trollformler som kan belöna dig rikligt. I bakgrunden skymtar ett storslaget slott på ena sidan om spelplanen och på andra sidan syns trollkarlen ridandes på draken, redo att låta vinsterna regna över hjulen. Bland funktionerna väntar så kallade Wizspins och wild-symboler med draken och tillhörande multiplikatorer som appliceras på vinnande kombinationer där wild-symbolen i fråga ingår. The Wiz är ett bra casinospel för dig som uppskattar enkelhet i kombination med uppslukande animationer, så släpp loss magin och se vart trollkarlens krafter leder dig!

Freespins, bonusrundor och grundspelsmekanik

Hur du spelar The Wiz

Du spelar The Wiz på 5 hjul och 4 rader med 178 vinstvägar och du vinner genom att koppla samman identiska symboler på efterföljande hjul, med start längst ifrån vänster. De guldfärgade högvinstsymbolerna som rullar på hjulen i The Wiz utgörs av en sol, en måne, en skattkista och en flaska med trolldryck medan lågvinstsymbolerna i sin tur består av 4 olika silverföremål enligt ring, brosch, nyckel och sked. Wild-symbolen i spelet har den mörkröda draken som motiv, och den kan dessutom bjuda på en tillhörande multiplikator på mellan 2x-5x. Wild-symboler substituerar för alla övriga symboler i spelet förutom bonussymbolen, och denna symbol utgörs av trollkarlen i egen hög person.

I spelautomater från ELK Studios så får du även vanligtvis 4 stycken insatsstrategier att välja mellan, och The Wiz är inget undantag. Optimizer justerar din insats utifrån en bestämd procentuell andel av din totala balans, som du då själv väljer. Leveller höjer din insats 2 nivåer i taget varje gång en vinst uteblir på 5 efterföljande spinn, och återställer din basinsats vid vinst. Booster höjer istället din insats 1 nivå i taget vid varje förlust, och återställer den när du vinner. Jumper ökar sist men inte minst din insats 1 nivå i taget vid varje efterföljande vinst, och återställer den till basinsatsen vid förlust. Vill du däremot inte spela med en insatsstrategi så kan du naturligtvis själv justera din insats från 2 kr upp till 1000 kr per spelomgång.

Bonusspel med Wizspins

Bonusspelet i The Wiz kommer i form av en freespins-bonus, fast gratissnurren kallas istället för Wizspins. Det krävs bara 2 bonussymboler på ett spinn för att du ska aktivera Wizspins, och du får då 1 snurr medan 3, 4 och 5 bonussymboler i sin tur ger 5, 7 och 10 Wizspins. Du kan dessutom återaktivera Wizspins oändligt många gånger och du får närmare bestämt 1 extra spinn varje gång det landar 1 ytterligare bonussymbol på hjulen under freespins-rundan. Landar det istället 2 bonussymboler så får du 2 extra freespins medan 3, 4 och 5 bonussymboler fortfarande ger 5, 7 och 10 extra spinn.

Under tiden du spelar Wizspins så ersätts alla lågvinstsymboler med högvinstsymboler, vilket ger dig större chanser till allt större vinster. Det ser ut som så att ringen blir till solen, broschen blir till månen, nyckeln blir till kistan och skeden blir till trolldrycken. Wild-symbolen med draken blir som grädde på moset en vandrande, multiplicerande wild-symbol under Wizspins. För varje snurr så förflyttar sig de synliga draksymbolerna ett hjul åt vänster tills de försvinner ut från hjulen. I samband med detta får du re-spins tills de wild-symboler som finns på hjulen har försvunnit från spelplanen.

Slutsats

The Wiz är som tidigare nämnt ett slotsspel med riktigt bra grafik och inbjudande färger, och det är lätt att ryckas med i den magiska upplevelsen. Bonusspelet med både Wizspins, re-spins och vandrande multiplikator-wilds bjuder på nervkittlande vinstchanser men det hade faktiskt varit ännu trevligare om det hade funnits någon annan, separat bonusfunktion istället för att allt händer just när du aktiverar Wizspins. Du kan däremot vinna upp till så mycket som svindlande 500 000 mynt i The Wiz, vilket för många spelare är anledning nog att åtminstone testa ett par spinn!

Contact
Contact
8.9

Contact från Play’n GO är en mycket spännande spelautomat med aztekiskt tema. Contact bjud......

Dwarf Mine
Dwarf Mine
9.6

Det gäller att du gräver riktigt djupt för att hitta de stora guldklimparna i Dwarf Mine f......

Temple of Nudges
Temple of Nudges
9.5

Temple of Nudges är namnet på den spelautomat NetEnt serverade till oss i slutet av mars 2......

The Grand
The Grand
9.7

The Grand från Quickspin transporterar dig tillbaka till det glamourösa 20-talet, där allt......

Cash Vandal
Cash Vandal
8.5

Häng med på en rafflande resa genom Europas mest spännande städer i Cash Vandal från Play’......