Sticky Bandits - recension, RTP och speltips!

9.4

Översikt

Titel
Sticky Bandits
Tillverkare
Quickspin
RTP
96.5%
Lägsta insats
1.50 kr
Högsta insats
900 kr
Spelautomater

Sticky Bandits

Spelautomater

Yeeeha! Sadla upp och ladda pistolerna i Sticky Bandits, ett rafflande äventyr som skapats av vår svenska speltillverkare Quickspin. Bakom spelplanen i denna spelautomat väntar ett torrt och stenigt ökenliknande landskap där kaktusar, bruna klippor och en tågräls skymtar. Sticky Bandits har riktigt snygg grafik som får spelets karaktärer att se otroligt realistiska ut och stämningshöjande musik som spelas under tiden du spinner. Den näst intill serieteckningsliknande grafiken påminner dessutom om NetEnts Wild Wild West: The Great Train Heist, och det är definitivt inte något negativt!

Det är dock inte bara grafiken och ljudeffekterna som är bra i Sticky Bandits, utan även bonusfunktionerna. Du kan bland annat förvänta dig att kolossala wild-symboler dyker upp på hjulen, och landar det en kolossal wild i kombination med en bonussymbol så väntar nervkittlande freespins runt hörnet. Sticky Bandits är som du säkert förstår fullproppat med tuffa cowboys, minst lika tuff western-musik och häftiga bonusar så håll hårt i hatten när du drar igång hjulen!

Freespins, bonusrundor och grundspelsmekanik

Hur du spelar Sticky Bandits

Sticky Bandits har 5 hjul, 5 rader samt 30 insatslinjer som du kan skrapa in dina vinstslantar på. Det finns först och främst 5 högvinstsymboler där 3 stycken består av banditkaraktärer. Den första och mest värda bandit-symbolen är en kvinna med röd bakgrund och de andra två är män med rosa respektive blå bakgrund. Dessa högvärdessymboler får sällskap av en säck med pengar och ett dynamitknippe följt av lågvinstsymbolerna A, K, Q och J. Innan du börjar spinna de 5 hjulen i Sticky Bandits så behöver du ställa in din insats, och du kan satsa från 1,50 kr upp till 900 kr per spinn. Det finns utan tvekan spelautomater som erbjuder en betydligt högre maxinsats, men ibland är det trevligt även för storspelare att kunna lägga sina satsningar på lite mer lagom nivåer!

Kolossala wild-symboler

Ett av de mest iögonfallande inslagen i Sticky Bandits är tveklöst de kolossala wild-symbolerna, vilket kanske inte är så konstigt eftersom de upptar flera positioner på spelplanen när de dyker upp samtidigt som de kan hjälpa dig att vinna freespins. De kolossala wild-symbolerna har banditkaraktärer med en skinande guldig bakgrund som motiv, och de agerar både som wild- och bonussymboler och ersätter således alla övriga symboler i spelet. När de enorma wild-symbolerna landar helt på spelplanen så täcker de upp 2 hjul, vilket närmare bestämt innebär att de tar över 2x5 positioner när de landar i sin fulla prakt. De kolossala wild-symbolerna visas enbart på hjul nummer 2 och 4, och täcker då de intilliggande hjulen på höger sida.

Sticky Bandits freespins

För att du ska vinna en drös med laglösa freespins så krävs det att en bonussymbol landar på det första hjulet samtidigt som en kolossal wild-symbol dyker upp på hjul nummer 2 eller 4. Det behövs alltså 2 komponenter för att trigga freespins-spelet i Sticky Bandits, och det belönar dig med 7 stycken gratissnurr. Bonussymbolen är inte alls svår att känna igen och du hajar säkerligen till när den landar på det första hjulet på spelplanen. Den täcker bara en hjulposition och har ett skenande tåglokomotiv som motiv, givetvis med en guldglimrande bakgrund precis som wild-symbolerna.

De hjulpositioner som täcks av den kolossala wild-symbolen när freespins-bonusen triggas kommer bestå av wilds under tiden du spelar alla dina gratissnurr. Det kan däremot inte landa fler bonussymboler under freespins-spelet vilket innebär att du inte kan vinna ytterligare gratissnurr, men den kolossala wild-symbolen lurar åtminstone fortfarande på hjulen redo att hjälpa dig till fler och större vinster. Det kan även kännas som att 7 freespins är lite väl skralt, men glöm då inte att du samtidigt har både kolossala wilds och hela 30 vinstlinjer till ditt nyttjande!

Slutsats

Även om du kanske inte är jätteförtjust i spelautomater med western-tema så är Sticky Bandits helt klart värt en chans, mycket tack vare den grymma grafiken och effekterna i spelet. De kolossala wild-symbolerna är förmodligen vårt absoluta favoritinslag i spelet, då de inte bara hjälper till att skapa bättre vinstkombinationer, utan även kan ge dig freespins tillsammans med bonussymbolen. Så länge du är på jakt efter en rafflande casinobonus så kommer du säkerligen tycka om Sticky Bandits!

Rocket Fellas Inc
Rocket Fellas Inc
8.5

Rocket Fellas Inc är en bullrig spelautomat från Thunderkick, som utspelar sig långt ner u......

Valkyrie
Valkyrie
9.6

Deras uppdrag har stått skrivet i stjärnorna sedan tidernas begynnelse – att bestämma vem......

Jingle Spin
Jingle Spin
9.7

Jingle Spin är en festlig och julig spelautomat från NetEnt. Lyssna till ljudet av den knä......

Banana Rock
Banana Rock
9.6

Det är dags att höja volymen och rocka loss till apornas största hits genom tiderna i en r......

Baron Samedi
Baron Samedi
9.6

Buga dig inför den mäktiga härskaren över de dödas själar - Baron Samedi! Träd in i en mag......