Star Joker - recension, RTP och speltips!

8.0

Översikt

Titel
Star Joker
Tillverkare
Play'n GO
RTP
96.0%
Lägsta insats
1.00 kr
Högsta insats
1,000 kr
Spelautomater

Star Joker

Spelautomater

Det färgsprakande Star Joker från Play’n GO utgör tillverkarens allra sista release för 2018. Star Joker är i mångt och mycket en väldigt traditionell, fruktig spelautomat både sett till symbolerna som rullar på den klassiska hjullayouten och den enkla, elektroniska musiken som spelas i bakgrunden. Det är just i de traditionella slotmaskinerna som Play’n GO hämtat sin inspiration för Star Joker och vi tycker de lyckats riktigt bra med att modernisera Star Joker i lagom utsträckning så att det fortfarande håller nu som i framtiden. Den enda bonusfunktionen i spelet är en freespins-bonus där scatter-symbolen blir wild, men vill du ha ytterligare spänning så kan du även testa Gamble-alternativet när du landar en vinst. Ställ siktet mot stjärnorna och storvinsterna i Star Joker!

Freespins, bonusrundor och grundspelsmekanik

Hur du spelar Star Joker

Star Joker tar som tidigare nämnt plats på en mycket klassisk hjullayout om 5 hjul och 3 rader. Det finns totalt 10 fasta vinstlinjer i spelet, som betalar med start från vänster till höger. De ack så traditionella standardsymbolerna du kan vinna med på dessa 10 insatslinjer består av 7, diamant, klocka, vattenmelon, apelsin, druva, jordgubbe och körsbär. Det finns även en wild-symbol i Star Joker och den har en glimrande stjärna som motiv. Wild-symboler ersätter alla symboler, förutom scatter-symboler, för att hjälpa dig att skapa vinnande kombinationer på hjulen. Scatter-symbolen i spelet utgörs i sin tur såklart av jokern, och det är denna symbol som kan hjälpa dig att aktivera freespins-bonusen.

Star Joker är mycket lätt att förstå sig på, men vill du ha lite hjälp på traven så kan du dessutom aktivera ett interaktivt instruktionsläge för att göra det ännu lättare att få kläm på spelreglerna. Du spelar då för låtsaspengar och kan i lugn och ro lära dig hur det går till utan att riskera dina egna pengar. I instruktionsläget lär du dig allt om vinstlinjer, hur du ställer in en lagom insats och hur mycket de olika symbolerna betalar ut. Har du redan koll på hur det fungerar så räcker det gott och väl att vi berättar att du kan satsa mellan 1-1000 kr per spinn i Star Joker, och så fort du har insatsen i ordning kan du sätta igång hjulen!

Gamble-alternativ i Star Joker

För att krydda spelupplevelsen och få chansen att öka på en vinst du precis landat så kan du testa Gamble-alternativet i Star Joker. Varje gång du landar en vinst så dyker det upp ett nedvänt spelkort på skärmen om du klickar fram Gamble-alternativet. Du får sedan chansen att välja färg på spelkort (svart eller rött) eller kortets svit (klöver, spader, ruter eller hjärter) varpå spelkortet vänds upp. Har du gissat på kortets färg och får rätt så ger det 2x, medan rätt gissning på kortets svit istället ger 4x. Du kan fortsätta spela om Gamble-alternativet för chansen att öka din vinst ytterligare fram till dess att du vunnit totalt 250x eller genomfört 5 omgångar. Vill du däremot inte fortsätta klickar du bara på Inkassera, varpå du skickas tillbaka till basspelet igen.

Star Joker freespins

Freespins-bonusen i Star Joker aktiveras med hjälp av scatter-symbolen, vilket också är väldigt vanligt i traditionella slotsspel. Det krävs närmare bestämt 3 scatters på hjul nummer 1, 3 och 5 för att du ska trigga 10 gratisspinn. I freespins-läget agerar jokersymbolen även wild och den annars rödblåklädda jokern kläs då istället i guld och vitt. Landar du samma scatter-kombination med den nya wild-jokern under själva freespin-bonusen så adderas dessutom ytterligare 10 freespins till dina kvarvarande gratisspinn!

Slutsats

Star Joker är ett slotsspel som passar för alla typer av spelare. Tack vare möjligheten att aktivera instruktionsläget kan nybörjare få lite hjälp på traven medan mer erfarna spelare bara kan justera sin insats och sedan vara redo att dra igång. När det gäller bonusfunktioner så är det helt lagom med den freespins-bonus som finns i Star Joker, eftersom spelet faktiskt är baserat på och inspirerat av klassiska och relativt enkla slotmaskiner. Gillar du spelautomater likt denna så kan vi dessutom rekommendera att du testar ett par spinn i Joker Strike från Quickspin, som på många sätt liknar Star Joker!

Contact
Contact
8.9

Contact från Play’n GO är en mycket spännande spelautomat med aztekiskt tema. Contact bjud......

Dwarf Mine
Dwarf Mine
9.6

Det gäller att du gräver riktigt djupt för att hitta de stora guldklimparna i Dwarf Mine f......

Temple of Nudges
Temple of Nudges
9.5

Temple of Nudges är namnet på den spelautomat NetEnt serverade till oss i slutet av mars 2......

The Grand
The Grand
9.7

The Grand från Quickspin transporterar dig tillbaka till det glamourösa 20-talet, där allt......

Cash Vandal
Cash Vandal
8.5

Häng med på en rafflande resa genom Europas mest spännande städer i Cash Vandal från Play’......