Seasons - recension, RTP och speltips!

8.9

Översikt

Titel
Seasons
Tillverkare
Yggdrasil
RTP
96.1%
Lägsta insats
2.00 kr
Högsta insats
1,000 kr
Spelautomater

Seasons

Spelautomater

Seasons är en naturskön spelautomat från Yggdrasil där du får snurra iväg i samma trevliga skogsglänta, men under alla våra 4 årstider. Det finns nämligen 4 olika spellägen i Seasons, som representerar varsin årstid och som även bjuder på varsin unik wild-funktion. Seasons bjuder dessutom på väldigt bra grafik och oavsett vilket spelläge du befinner dig i så är bakgrunden en fröjd för ögat! Förutom de olika wild-funktionerna så finns det en ytterligare casinobonus där du har chansen att vinna upp till 30 freespins, som spelas med det aktuella spellägets wild-funktion. Bli ett med skogens fagra djur i denna fridfulla spelautomat och luta dig tillbaka medan vinsterna trillar in!

Freespins, bonusrundor och grundspelsmekanik

Hur du spelar Seasons

Seasons har 5 hjul, 3 rader och 20 fasta vinstlinjer som betalar från vänster till höger. Du vinner närmare bestämt när 3 eller fler identiska symboler landar i följd på en insatslinje med start på hjulet allra längst till vänster. Det finns 9 stycken standardsymboler i Seasons och de går i minskande värdeordning enligt jordgubbe, blåbär, ekollon, kottar och flugsvampar följt av löv formade som rosa spader, röd hjärter, blå ruter och grön klöver. Du kan satsa mellan 2-1000 kr per spelrunda och du ställer enkelt in din insats genom att justera ditt myntvärde från 0,10 upp till 50,00 vilket du gör längst ner till vänster i panelen av trä under spelplanen.

Spellägen & wild-funktioner i Seasons

Som bekant så finns det 4 olika spellägen i Seasons, som representerar varsin årstid. När du har spelat 10 stycken snurr i ett visst spelläge så kan årstiden ändras helt enligt slumpen när som helst därefter när du drar iväg ett nytt spinn. Varje årstid har även sin egna, unika wild-funktion och i sommarens spelläge härjar Hjortens wild-symbol. Hjort-wilden expanderar i ett kors när den landar på spelplanen och genom att sparka ut med benen så täcker den alltså positionerna till vänster, höger, ovanför och under positionen den landat på med wild-symboler. I höstens spelläge så finns det istället en Räv-wild som ger dig en slumpmässig vinstmultiplikator när den dyker upp på hjulen. Ju fler räv-wilds som landar på ett och samma spinn, desto högre vinstmultiplikator kan du få.

1 wild ger en multiplikator på 2-5.
2 wilds ger en multiplikator på 3-6.
3 wilds ger en multiplikator på 4-7.
4 wilds ger en multiplikator på 5-8.
5 wilds ger en multiplikator på 7-10.

När det växlar om till vinter i Seasons så spelar du med en Kanin-wild, och när det landar en Kanin-wild på en hjulposition så klonar den sig och tar ett skutt till den hjulposition som ger dig den bästa möjliga vinsten. Vårens årstid bjuder slutligen på en Uggle-wild och när det landar en wild-symbol med ugglan på ett snurr så belönas du med ett re-spin där ugglan förflyttar sig en hjulposition antingen rakt eller diagonalt i taget. Flyttar sig ugglan till en position som ligger utanför spelplanen så flyger den iväg, och du fortsätter att få re-spins ända fram till dess att det inte finns några uggle-wilds kvar på hjulen.

Seasons freespins

Freespins-symbolen i Seasons har orange löv på en stenplatta som motiv, och det står även Freespins skrivet på symbolen så det är ingen risk att du missar när den dyker upp på spelplanen. Freespins-symboler kan landa precis vart som helst och är inte bundna till speciella hjul eller positioner. Landar det 3 stycken freespins-symboler så får du 7 gratisspinn, 4 freespins-symboler ger i sin tur 15 gratissnurr och 5 freespins-symboler ger slutligen hela 30 stycken gratisspinn. Du spelar dina freespins i den årstid där du befann dig när du aktiverade freespins-spelet, så snurrar du i sommar-läget när du vinner gratissnurr så spelas även dina snurr i samma läge. Under freespins-spelet så landar dessutom wild-symboler oftare på hjulen än vad de gör i huvudspelet!

Slutsats

Seasons är en otroligt välgjord spelautomat och spänningen mellan snurren hålls ständigt vid liv tack vare de 4 olika spellägena med sina respektive unika wild-funktioner, och det faktum att spelläget kan skifta när som helst redan efter 10 spinn. Du kommer garanterat hitta din favorit-wild bland de alternativ som erbjuds i Seasons olika lägen, och när du väl vet vilket spelläge du föredrar så är det bara att spinna iväg eftersom just ditt favorit-läge kan dyka upp när du minst anar det!

Queen's Day Tilt
Queen's Day Tilt
8.8

Queen’s Day Tilt är ett lite annorlunda slotsspel från den svenska spelleverantören Play’n......

Ticket to the Stars
Ticket to the Stars
9.6

Ticket to the Stars är en rafflande spelautomat från Quickspin, där handlingen kretsar kri......

Cazino Cosmos
Cazino Cosmos
9.5

Cazino Cosmos från Yggdrasil bjuder in till ett fartfyllt, intergalaktiskt äventyr. Musike......

Strolling Staxx: Cubic Fruits
Strolling Staxx: Cubic Fruits
9.6

Strolling Staxx: Cubic Fruits är titeln på en otroligt färgsprakande spelautomat från NetE......

Wild Falls
Wild Falls
8.4

Wild Falls från Play’n GO är en spännande spelautomat som är baserad på en stor, historisk......