Sakura Fortune - recension, RTP och speltips!

9.2

Översikt

Titel
Sakura Fortune
Tillverkare
Quickspin
RTP
96.5%
Lägsta insats
2.00 kr
Högsta insats
800 kr
Spelautomater

Sakura Fortune

Spelautomater

Sakura Fortune är en magisk, japaninspirerad spelautomat från Quickspin. När du öppnar spelet så befinner du dig i en vacker blomstrande körsbärsträdgård, med fridfull och rogivande orientalisk musik spelandes i bakgrunden. Quickspin har lyckats producera en fantastisk spelautomat med otroligt realistisk grafik som verkligen fångar dragen i ansiktena på karaktärssymbolerna, och inte minst på wild-symbolen med den fagra japanska prinsessan. I Sakura Fortune väntar ett flertal spännande specialfunktioner så som ett freespin-spel, re-spins som aktiveras av 2 staplade wild-symboler och en mystisk nudge-funktion. Som du säkert förstår så bjuder Quickspin på en riktigt bra casinobonus i Sakura Fortune, som du inte vill gå miste om. Prinsessan är på din sida, så låt inte något stoppa er på vägen mot de stora vinsterna!

Freespins, bonusrundor och grundspelsmekanik

Hur du spelar Sakura Fortune

För att inleda din resa på de 5 hjulen och 4 raderna i Sakura Fortune så ska du först ställa in din insats längst ner på spelplanen. Du kan satsa mellan 2 kr och 800 kr på ett spinn, så det finns definitivt utrymme för att spela både högt och lågt! Det finns även 40 fasta insatslinjer, vilket betyder att du kan vinna på 40 olika sätt. På hjulen snurrar 9 stycken standardsymboler i vackra färger och de får även sällskap av wild-symbolen som har en vacker, japansk prinsessa som motiv. Denna symbol kan landa delvis eller helt på hjulen, och när den landar helt så utgör den en staplad wild. Den staplade wild-symbolen kan dyka upp både under huvudspelet och freespins-spelet, men alltid bara på hjul nummer 2, 3 och 4.

Wild-symbolen fungerar både som en klassisk wild och som en scatter-symbol. Den ersätter således alla övriga symboler i Sakura Fortune, men kan även hjälpa dig att nå freespins-spelet. Det finns ytterligare en scatter i Sakura Fortune som agerar bonussymbol och har en traditionell japansk solfjäder som motiv. Bonussymbolen kan enbart landa under huvudspelet, men den kan däremot dyka upp vart som helst och har inga bestämda positioner eller hjul där den enbart kan landa. Bonussymbolen är dessutom nyckeln till freespins-spelet tillsammans med prinsessans wild-symbol. Vi får inte heller glömma av att nämna spelets Mystery Nudge, och denna funktion innebär att varje gång två stycken wild-symboler landar delvis på hjulen så finns det en chans att de knuffas in helt på sina respektive hjul!

Sakura Fortune re-spins

När det landar minst två staplade wild-hjul på ett och samma spinn så triggas den spännande funktionen med re-spins i Sakura Fortune. När detta sker så belönas du med 2 stycken omsnurr, för de 2 wild-hjulen. Det antal re-spins du får står nämligen i förhållande till det antal wild-hjul som dyker upp, och landar det istället 3 wild-hjul på ett snurr så får du 3 re-spins. Du kan inte aktivera freespins-spelet under ett omsnurr, men du kan däremot vinna fler re-spins och det gör du om det landar ytterligare wild-hjul.

Sakura Fortune freespins-bonus

Landar det minst 3 stycken bonussymboler efter varandra på ett snurr så aktiveras freespins-bonusen i Sakura Fortune. Kom ihåg att wild-symbolen med prinsessan också fungerar som en scatter, som således kan hjälpa dig att nå freespins-spelet. När du sätter fart på dina gratissnurr så blommar körsbärsträden runt spelplanen ut fullständigt och när det landar en wild-symbol någonstans på hjulen under freespins-spelet så kan symbolen expandera så att den täcker hela hjulet ifråga, precis som i huvudspelet.

De staplade wild-symbolerna som dyker upp kommer dessutom att tilldela dig ett ytterligare gratissnurr och bli sticky, vilket innebär att den stannar kvar på sin plats under dina resterande freespins. Ett liknande koncept hittas även i Planet Fortune från Play’n GO, där wild-symboler också kan ta dig till freespins-rundan där de samtidigt blir sticky. Skulle det vara så att wild-symbolen i Sakura Fortune bara landar delvis, så kan den även här knuffas in så att den täcker hela hjulet genom Mystery Nudge-funktionen.

Slutsats

Sakura Fortune är en riktigt bra spelautomat med ett orientaliskt tema och Quickspin har sannerligen lyckats skapa en slot som alla typer av spelare kan njuta av, oavsett preferenser. Titta bara på specialfunktionerna där både freespins, re-spins och expanderande wild-symboler väntar - det finns tveklöst minst en favorit hos alla spelare bland dessa tre! Spelets grafik och ljudeffekter kompletterar varandra utmärkt, och det är lätt att fastna i Sakura Fortune efter bara några få spinn!

Dwarf Mine
Dwarf Mine
9.6

Det gäller att du gräver riktigt djupt för att hitta de stora guldklimparna i Dwarf Mine f......

Temple of Nudges
Temple of Nudges
9.5

Temple of Nudges är namnet på den spelautomat NetEnt serverade till oss i slutet av mars 2......

The Grand
The Grand
9.7

The Grand från Quickspin transporterar dig tillbaka till det glamourösa 20-talet, där allt......

Cash Vandal
Cash Vandal
8.5

Häng med på en rafflande resa genom Europas mest spännande städer i Cash Vandal från Play’......

Scudamore's Super Stakes
Scudamore's Super Stakes
9.8

Scudamore’s Super Stakes från NetEnt är helt klart det rätta spelet för dig som älskar far......