Rise of Olympus - recension, RTP och speltips!

9.1

Översikt

Titel
Rise of Olympus
Tillverkare
Play'n GO
RTP
96.5%
Lägsta insats
2.00 kr
Högsta insats
1,000 kr
Spelautomater

Rise of Olympus

Spelautomater

Rise of Olympus är en medryckande spelautomat från Play’n GO som är baserad på grekisk mytologi. I bakgrunden spelas spänningsfylld musik, som transporterar dig hela vägen tillbaka till den tid då de grekiska gudarna härskade på jorden. Rise of Olympus har snygg grafik och häftiga animationer, och det bjuds på Guds Hand-funktioner, 3 olika freespins-lägen samt en Olympens Vrede-bonus. Släpp lös gudarnas krafter hos våra svenska nätcasinon tillsammans med Hades, Poseidon och Zeus!

Freespins, bonusrundor och grundspelsmekanik

Hur du spelar & vinner i Rise of Olympus

Du spelar Rise of Olympus på ett rutnät om 5x5 symboler, och det finns tre olika spellägen som representeras av Hades, Poseidon och Zeus. Beroende på vilken guds spelläge du befinner dig i så står någon av dessa tre gudar på den högra sidan om spelplanen. Bland högvärdessymbolerna på hjulen hittar vi först och främst karaktärssymboler i minskande värdeordning enligt Zeus, Poseidon och Hades. De följs av en harpa samt Guda-symboler där den röda med hjälmen hör till Hades, den gröna med treudden hör till Poseidon och den blåa med blixten hör till Zeus.

Joker-symbolen utgörs av en gyllene sköld med Pegasus på, och du vinner när minst 3 identiska symboler landar i ett sammanhängande kluster på spelplanen. De identiska symbolerna behöver landa antingen horisontellt eller vertikalt, och diagonalt räknas alltså inte. Innan du har för bråttom med att börja snurra så ska du justera din insats från 2 kr upp till 1000 kr.

Guds Hand-funktionen

De tre gudarna i Rise of Olympus har varsin unik funktion som hjälper dig att skapa vinnande kombinationer, och Guds Hand-funktionerna kan aktiveras helt enligt slumpen på ett icke vinstgivande snurr. Hades väljer ut en specifik symbol och omvandlar den till en annan symbol, Poseidon genererar upp till två joker-symboler på spelplanen och Zeus väljer ut 2 olika sorters symboler, varpå alla förekomster av dessa på spelplanen förstörs och lämnar plats åt symbolerna ovanför som faller ner och förhoppningsvis skapar ytterligare vinster. Vilken Guds Hand-funktion det är som aktiveras beror på vilken guds spelläge du befinner dig i, och när den aktuella guden har aktiverat sin funktion så byter du spelläge till en av de andra två gudarna som inte precis var aktiv.

Olympens Vrede

På vänster sida om spelplanen hittar du en mätare, och lyckas du fylla den så aktiverar du Olympens Vrede-bonusen i Rise of Olympus. Varje gång du vinner med någon av de tre guda-symbolerna så fylls din mätare på och den består av 3 sektioner som behöver fyllas för att du ska trigga bonusen. 3x fyller 1 sektion medan 4x fyller på 2 sektioner och 5x fyller upp alla 3 sektioner. När Olympens Vrede väl drar igång så turas de 3 gudarna om att aktivera sina unika funktioner på spelplanen.

Rise of Olympus freespins

Lyckas du rensa hela spelplanen så triggas freespins-spelet i Rise of Olympus och du får då välja ett av de tre freespins-alternativen. Hades freespins-läge ger 4 gratisspinn och fyller du mätaren en gång kan du få 4 eller fler extra freespins. Poseidons freespins-läge ger i sin tur 5 freespins och genom att ladda om mätaren får du 3 eller fler gratisspinn per gång. Zeus freespins-läge ger slutligen 8 gratissnurr och laddar du om mätaren får du minst 2 extra gratisspinn.

Guds Hand-funktionen som hör till den gud du valde inför freespins-rundan aktiveras även vid varje icke vinstgivande snurr under hela freespins-spelet och din ihopsamlade multiplikator återställs inte heller mellan dina snurr, utan den kan växa upp till hela 20x. Som mest kan du få totalt 20 stycken gratissnurr genom att fylla din mätare och tänk även på att du spelar med högre risk om du väljer ett alternativ med ett lägre antal freespins, samtidigt som det kan ge större vinster än ett högre antal freespins.

Slutsats

Rise of Olympus bjuder på otroligt mycket action och Play’n GO har verkligen lyckats skapa en underhållande spelautomat. Guds Hand-funktionerna håller dig ständigt på stolkanten eftersom de kan aktiveras på varje icke vinstgivande spinn. Som mest kan du vinna 5000x din insats, och det är ju inte så illa det heller! Rise of Olympus påminner även en hel del om Moon Princess där de olika prinsessorna också har sina unika så kallade Girl Power-funktioner, så gillar du konceptet i Rise of Olympus så har du ännu en rolig spelautomat att testa på!

Dwarf Mine
Dwarf Mine
9.6

Det gäller att du gräver riktigt djupt för att hitta de stora guldklimparna i Dwarf Mine f......

Temple of Nudges
Temple of Nudges
9.5

Temple of Nudges är namnet på den spelautomat NetEnt serverade till oss i slutet av mars 2......

The Grand
The Grand
9.7

The Grand från Quickspin transporterar dig tillbaka till det glamourösa 20-talet, där allt......

Cash Vandal
Cash Vandal
8.5

Häng med på en rafflande resa genom Europas mest spännande städer i Cash Vandal från Play’......

Scudamore's Super Stakes
Scudamore's Super Stakes
9.8

Scudamore’s Super Stakes från NetEnt är helt klart det rätta spelet för dig som älskar far......