Rainbow Ryan - recension, RTP och speltips!

8.9

Översikt

Titel
Rainbow Ryan
Tillverkare
Yggdrasil
RTP
96.3%
Lägsta insats
1.00 kr
Högsta insats
1,000 kr
Spelautomater

Rainbow Ryan

Spelautomater

Rainbow Ryan är en rockig spelautomat från Yggdrasil, som även har fått sig en ordentlig dos av den irländska turen! Den sköna pysslingen Ryan står till vänster om spelplanen och rockar loss med runda Ozzy Osbourne-glasögon och gitarren i högsta hugg. Bakgrunden får det att se ut som att du tittar på en scen med en hel drös stora högtalare och lampor som lyser i alla regnbågens färger. Ryan levererar riktigt bra och ösig bakgrundsmusik som skapar den rätta rockstämningen medan du snurrar på hjulen, och med lite tur så kan han även synkronisera ett flertal hjul så att de spinner i harmoni. Rainbow Ryan är inte direkt som den lugna, flöjtspelande pysslingen Finn i NetEnts Finn and the Swirly Spin, utan denna pyssling bjuder på betydligt mycket mer action!

Freespins, bonusrundor och grundspelsmekanik

Hur du spelar Rainbow Ryan

Rainbow Ryan bjuder på en lite annorlunda layout med 6 hjul, 4 rader och inget mindre än 4096 vinstvägar, vilket vi går igenom närmare här nedanför. Det första du ska göra innan du börjar spela är att justera din insats, vilket du gör genom att klicka på plus- eller minus-tecknet nere vid rutan för myntvärde och du kan göra satsningar på mellan 1-1000 kr per spinn. Högvinstsymbolerna i Rainbow Ryan består av Ryans hatt fylld med guldmynt följt av hans kängor, en mikrofon och ett glas skummande öl i minskande värdeordning. Därefter hittar vi symboler för spader, hjärter, ruter och klöver. Wild-symbolen i spelet kan landa på hjul nummer 2-6 och ersätter i sin tur alla övriga symboler medan freespins-symbolen slutligen kan landa vart som helst på hjulen och belönar dig med gratissnurr om det landar minst 3 stycken på samma snurr.

4096 vinstvägar – så fungerar det

Att ha hela 4096 vinstvägar i en spelautomat är relativt ovanligt, men det är samtidigt bra för oss spelare eftersom det innebär att vi har betydligt många fler sätt att vinna på! Det krävs minst 2 stycken högvinstsymboler efter varandra på intilliggande hjul för att du ska få en vinst i Rainbow Ryan. När det handlar om lågvinstsymbolerna så krävs det istället att det landar 3 eller fler symboler på rad för att du ska få en vinst. När det landar fler identiska symboler på ett och samma hjul i en vinnande kombination så multipliceras din vinst med det antal identiska symboler som ligger på samma hjul. Ligger det då till exempel 3 stycken vinnande symboler på både det första och andra hjulet och 2 stycken på det tredje så gäller 3x3x2 vilket innebär att vinsten multipliceras med hela 18x! Alla vinster betalar alltid från vänster till höger.

Synkroniserade Regnbågshjul i Rainbow Ryan

Funktionen med de synkroniserade regnbågshjulen innebär att Ryan slumpmässigt synkroniserar ett antal hjul under ett spinn med hjälp av sin elektriska gitarr. Det är alltid minst 2 stycken hjul som synkroniseras för att snurra i harmoni, och det enda hjulet som inte kan ingå i denna funktion är det allra första. Synkroniserade hjul innebär att de hjul som snurrar ihop består av exakt samma symboler, vilket då lättare kan ge dig vinster. Genom att wild-symboler ligger på de hjul som synkroniseras så skapas ännu fler vinnande kombinationer!

Rainbow Ryan freespins

Landar det minst 3 stycken freespins-symboler på ett och samma snurr så belönas du med freespins i Rainbow Ryan. Dessa symboler kan landa vart som helst på alla de 6 hjulen i spelet, och under freespins-spelet är dessutom funktionen med de synkroniserade regnbågshjulen aktiv under varje spinn. Det antal hjul som snurrar tillsammans kan aldrig minska, utan bara öka och det börjar alltid med minst 2 stycken synkroniserade hjul. Vinner du freespins genom att landa just 3 symboler så får du 7 gratissnurr. 4 freespins-symboler på ett spinn ger 10 gratissnurr medan 5 freespins-symboler i sin tur ger 15 gratissnurr. Slutligen så får du hela 20 gratissnurr om du lyckas landa hela 6 freespins-symboler på ett snurr.

Slutsats

Rainbow Ryan bjuder på en riktig casinofest och musiken som spelas i bakgrunden är svängig och stämningshöjande. Det finns inte heller mycket att klaga på när det gäller grafik eller bonusfunktioner och under freespins-spelet kan det rassla till ordentligt i kassan, då de synkroniserade regnbågshjulen dyker upp under varje snurr. Rocka loss med den lilla pysslingen och ta fram din inre rockstjärna i Rainbow Ryan!

Dwarf Mine
Dwarf Mine
9.6

Det gäller att du gräver riktigt djupt för att hitta de stora guldklimparna i Dwarf Mine f......

Temple of Nudges
Temple of Nudges
9.5

Temple of Nudges är namnet på den spelautomat NetEnt serverade till oss i slutet av mars 2......

The Grand
The Grand
9.7

The Grand från Quickspin transporterar dig tillbaka till det glamourösa 20-talet, där allt......

Cash Vandal
Cash Vandal
8.5

Häng med på en rafflande resa genom Europas mest spännande städer i Cash Vandal från Play’......

Scudamore's Super Stakes
Scudamore's Super Stakes
9.8

Scudamore’s Super Stakes från NetEnt är helt klart det rätta spelet för dig som älskar far......