Pink Elephants - recension, RTP och speltips!

8.2

Översikt

Titel
Pink Elephants
Tillverkare
Thunderkick
RTP
96.1%
Lägsta insats
1.00 kr
Högsta insats
1,000 kr
Spelautomater

Pink Elephants

Spelautomater

Vi måste prata om elefanten i rummet… Den rosa elefanten, alltså. Trots att bakgrunden i denna spelautomat gestaltar en relativt öde, solgassande öken så är den långt ifrån tråkig och färglös. Pink Elephants är snarare ett något psykedeliskt slotsspel från vår svenska speltillverkare Thunderkick, där du får hjälpa stam-minionerna i jakten på de magiska jordnötterna som väcker de rosa elefanterna. När de rosa elefanterna väckts till liv får stam-minionerna följa med på ett härligt äventyr i en rosaskimrande dimension. Pink Elephants bjuder på grymt bra grafik med neonlysande färger och stämningshöjande, trummande musik som transporterar dig till en helt annan värld. När du sätter spinn på hjulen väntar bland annat ett fängslande bonusspel med freespins och symbolomvandling, en mysteriesymbol och mycket mer i denna färgsprakande spelautomat!

Freespins, bonusrundor och grundspelsmekanik

Hur du spelar & vinner i Pink Elephants

Pink Elephants är en lite annorlunda spelautomat då den har 6 hjul, 4 rader och svindlande 4096 betalande kombinationer. Du vinner varje gång det landar 3 eller fler identiska symboler på intilliggande hjul, med start från vänster till höger. Ju fler identiska symboler du lyckas koppla ihop och ju mer de är värda, desto större vinster får du! För att vinna riktigt stort så är det symbolen med den rosa elefanten du vill ska landa i plural, eftersom denna symbol betalar bäst i hela Pink Elephants.

Den rosa elefanten följs av ytterligare 4 högvinstsymboler enligt röd surikat, gul surikat, grön surikat och blå surikat. Det finns även 6 stycken lågvärdessymboler och dessa består av A, K, Q, J, 10 och 9 på oregelbundna stenar, utskrivna i minskande värdeordning. Du kan satsa mellan 1-1000 kr per spelrunda och du ställer enkelt in din insats genom att klicka på den lilla symbolen med en spelmarker på där du sedan får välja din passande insats innan du drar igång hjulen.

Speciella symboler i Pink Elephants

Det finns 3 stycken symboler som är lite extra spännande i Pink Elephants. Den första är scatter-symbolen, som kommer i form av den eftertraktade magiska jordnöten. Det är även denna symbol som kan aktivera bonusspelet i Pink Elephants och landar det minst 3 scatter-symboler på ett spinn så aktiverar du bonusspelet, där 2 eller fler scatter-symboler ger extra freespins. Wild-symbolen är nästa specialsymbol och den ersätter i vanlig ordning alla övriga symboler i spelet förutom scatter-symbolen, och den har ett glimrande W som motiv. Den sista speciella symbolen i Pink Elephants är mysteriesymbolen och motivet är återigen den magiska jordnöten, fast dess konturer är enbart utritade med grön neonfärg. Det kan helt slumpmässigt dyka upp mellan 1-5 mysteriesymboler i huvudspelet, vilket ökar dina chanser att lyckas aktivera bonusspelet.

Pink Elephants bonus & freespins

När du lyckas aktivera bonusspelet i Pink Elephants så får du ett antal freespins, närmare bestämt mellan 7-19 stycken. Det måste som bekant landa minst 3 scatter-symboler i huvudspelet för att du ska ta dig till bonusspelet, och hur många freespins du belönas med beror på hur många scatters du aktiverade bonusen med. I huvudspelet så ger 3 jordnötter 7 stycken freespins. 4 jordnötter ger istället 11 freespins, 5 jordnötter ger 15 freespins och 6 jordnötter ger i sin tur hela 19 freespins. Landar det sedan 2 scatter-symboler under bonusspelet så får du ytterligare 3 freespins. Landar det istället 3 jordnötter så får du 5 freespins medan 4 jordnötter ger 7 freespins, 5 jordnötter ger 9 freespins och 6 jordnötter ger 11 freespins.

Syftet i bonusspelet är att förvandla surikat-symboler till elefantsymboler och för att kunna göra detta så samlar du elefantkulor i mätare som finns vid sidan om spelplanen. När du lyckats förvandla en surikat-symbol så förblir den en elefant under de spinn som återstår av bonusspelet och du får dessutom ett extra gratissnurr. Det finns en mätare för var och en av surikat-symbolerna och du får elefantkulor till mätarna när det landar elefant-symboler som har dessa kulor mellan sina betar. Dina första elefantkulor börjar fylla mätaren längst ner som motsvarar den mest värda surikaten, och klättar sedan uppåt efter att den mätaren fyllts och surikat-symbolen i fråga förvandlats till en elefant-symbol.

Slutsats

I det stora hela så är Pink Elephants inte direkt något att hänga i julgranen när det gäller specialfunktioner, men det är fortfarande väldigt färgsprakande och spännande att dra iväg några spinn i. Bonusspelet är förmodligen det mest exalterande inslaget i Pink Elephants, och det är här de större vinsterna kan trilla in. Vi gillar även grafiken och musiken, och det är inte heller första gången Thunderkick släpper en spelautomat med ett relativt konstigt tema. Gillar du det faktum att Pink Elephants har en annorlunda handling så rekommenderar vi även Barber Shop Uncut, vilket är ytterligare en spelautomat från Thunderkick med ett särpräglat tema!

Contact
Contact
8.9

Contact från Play’n GO är en mycket spännande spelautomat med aztekiskt tema. Contact bjud......

Dwarf Mine
Dwarf Mine
9.6

Det gäller att du gräver riktigt djupt för att hitta de stora guldklimparna i Dwarf Mine f......

Temple of Nudges
Temple of Nudges
9.5

Temple of Nudges är namnet på den spelautomat NetEnt serverade till oss i slutet av mars 2......

The Grand
The Grand
9.7

The Grand från Quickspin transporterar dig tillbaka till det glamourösa 20-talet, där allt......

Cash Vandal
Cash Vandal
8.5

Häng med på en rafflande resa genom Europas mest spännande städer i Cash Vandal från Play’......