Legend of the Golden Monkey - recension, RTP och speltips!

9.6

Översikt

Titel
Legend of the Golden Monkey
Tillverkare
Yggdrasil
RTP
96.0%
Lägsta insats
2.50 kr
Högsta insats
1,250 kr
Spelautomater

Legend of the Golden Monkey

Spelautomater

Legend of the Golden Monkey är en orientalisk och actionfylld spelautomat från Yggdrasil, som tveklöst är en av Sveriges bästa speltillverkare för casino på nätet. Spelets tema hämtar inspiration från en mycket gammal, kinesisk folksaga där apan är en legendarisk hjälte. Även apan i Yggdrasils spel är en fullfjädrad hjälte, men på ett annat vis. Här hjälper han dig nämligen att nå riktigt fina myntvinster! Legend of the Golden Monkey bjuder samtidigt på riktigt bra grafik och härliga färger. I bakgrunden spelas orientalisk, vacker musik som förändras och ökar takten när du sätter snurr på hjulen. Legend of the Golden Monkey skiljer sig dessutom något från de tidigare spelautomater vi fått ta del av från Yggdrasils sida. Vi tycker det är riktigt kul att de vågar testa något nytt vad gäller tema och här får du verkligen chansen att visa att du är spelaren med de bästa kung fu-tricken!

Freespins, bonusrundor och grundspelsmekanik

Hur du spelar & vinner i Legend of the Golden Monkey

Legend of the Golden Monkey har för det första 5 hjul och 3 rader. Det enda du behöver ställa in innan du börjar snurra är ditt myntvärde mellan 0,10 och 50,00 vilket innebär att du kan satsa från 2,50 kr upp till 1250 kr per spelrunda. Det finns 6 stycken högvinstsymboler och 4 stycken lågvinstsymboler i olika färger och former i Legend of the Monkey. Det finns däremot inga vanliga insatslinjer, utan du vinner helt enkelt genom att landa minst tre identiska symboler på tre eller fler efterföljande hjul.

En vinnande symbolkombination måste börja antingen längst från vänster eller allra längst från höger för att räknas och landar det fler identiska symboler på ett och samma hjul i en vinstkombination så multipliceras din vinst. Om det då landar 2 symboler på ett hjul så multipliceras din vinst med 2x, medan 3 symboler (ett fullt hjul) multiplicerar din vinst med 3x. 2 symboler på 2 hjul och 3 symboler på ett hjul innebär i sin tur en multiplikator på 2 x 2 x 3 vilket närmare bestämt betyder att din totala vinst multipliceras med 12x. Det finns som du säkert förstår goda möjligheter till större vinster här om du har turen på din sida!

Wild-funktioner i Legend of the Golden Monkey

Det finns 2 olika wild-funktioner i Legend of the Golden Monkey. Wild-symboler ersätter alla de övriga symbolerna förutom spelets freespins-symboler. När en Sticky Wild-symbol landar så att den ingår i en vinnande kombination så klistrar den sig fast och stannar kvar på sin position medan nästa snurr drar iväg. Den ligger sedan kvar så länge du fortsätter vinna fler gånger i rad, och försvinner när ditt vinststreck tar slut. Just denna wild-symbol kan landa på hjul nummer 2 och 4, och i de tre freespins-rundorna i Legend of the Golden Monkey så klistras alla Sticky Wild-symboler som landar fast under hela freespins-spelet.

De så kallade Count Down Wilds kan i sin tur enbart landa på hjul nummer 3. När en Count Down Wild-symbol landat så stannar den kvar på sin position under 3 ytterligare snurr, och räknar ner tills den försvinner. Tänk dock på att om du ökar din insats precis när en Count Down Wild landat så försvinner den direkt, så se till att du spelar klart snurren med denna wild-symbol på hjulen innan du justerar din insats.

Specialfunktioner

Golden Monkey-funktionen i Legend of the Golden Monkey innebär att självaste apan helt slumpmässigt dyker upp och hjälper dig genom att ändra en symbol på hjulen. Denna funktion kan alltså aktiveras när som helst, när du minst anar det och är definitivt en av de allra mest spännande funktionerna i spelet. Du vet aldrig när den dyker upp nästa gång för att assistera dig till fina vinster! Skattkistan i spelet kan i sin tur enbart landa på det femte hjulet. När den dyker upp under huvudspelet så triggar den antingen ett freespins-spel eller så belönar den dig med en myntvinst på upp till 1000 mynt. I freespins-spel får du återigen antingen upp till 1000 mynt i vinst eller så adderas 2 extra freespins till de du redan har när det landar en skattkista på det femte hjulet.

Legend of the Golden Monkey freespins

Landar det minst 3 stycken freespins-symboler på ett snurr så triggas freespins-läget i Legend of the Golden Monkey. Exakt 3 symboler aktiverar helt enkelt freespins-rundan medan 4 symboler både aktiverar gratissnurren samt belönar dig med 1000 mynt som en extra bonus. Skulle det istället landa 5 freespins-symboler så får du både gratissnurr och inget mindre än 5000 mynt! När du aktiverat freespins-spelet får du välja 1 av 3 funktioner att spela dina gratissnurr med.

Väljer du Stacked Wilds så får du 8 freespins och när du spelar dessa så kan Stacked Wilds landa på det andra och fjärde hjulet för att stanna kvar under hela freespins-rundan. Det kan dessutom landa en trippel-stackad wild-symbol på det tredje hjulet och denna täcker då hela hjulet ifråga. Nästa funktion är den som låter dig Börja med Wilds. Här får du 10 freespins och funktionen innebär att freespins-spelet startar med en wild-symbol utplacerad, som klistrar sig fast på sin position under hela rundan. Sticky Wilds som landar på hjul nummer 2 och 4 under freespins med denna funktion aktiv klistrar sig som tidigare nämnt fast och stannar under resterande gratissnurr. Stegrande Wilds är den sista funktionen och här får du 6 freespins. Apan lägger då även till en wild-symbol på hjul nummer 2 eller 4 under varje spinn fram till dess att hjulen är helt täckta av wilds.

Slutsats

Legend of the Golden Monkey får ett högt betyg för alla roliga specialfunktioner, och det lite extra roliga inslaget där du själv får välja vilken specialfunktion du vill tillämpa när du når freespins-spelet. Gillar du de orientaliska vibbarna i denna spelautomat så kan vi dessutom tipsa om att dra iväg några snurr i The Legend of Shangri-La: Cluster Pays som släpptes av NetEnt ungefär ett år efter att Yggdrasil droppade Legend of the Golden Monkey!

Dwarf Mine
Dwarf Mine
9.6

Det gäller att du gräver riktigt djupt för att hitta de stora guldklimparna i Dwarf Mine f......

Temple of Nudges
Temple of Nudges
9.5

Temple of Nudges är namnet på den spelautomat NetEnt serverade till oss i slutet av mars 2......

The Grand
The Grand
9.7

The Grand från Quickspin transporterar dig tillbaka till det glamourösa 20-talet, där allt......

Cash Vandal
Cash Vandal
8.5

Häng med på en rafflande resa genom Europas mest spännande städer i Cash Vandal från Play’......

Scudamore's Super Stakes
Scudamore's Super Stakes
9.8

Scudamore’s Super Stakes från NetEnt är helt klart det rätta spelet för dig som älskar far......