Koi Princess - recension, RTP och speltips!

9.7

Översikt

Titel
Koi Princess
Tillverkare
NetEnt
RTP
96.2%
Lägsta insats
2.00 kr
Högsta insats
4,000 kr
Spelautomater

Koi Princess

Spelautomater

Koi Princess är en svensk spelautomat från tillverkaren NetEnt med orientaliskt tema, vackra färger och avslappnande bakgrundsmusik. Till höger om spelplanen syns ett vackert vattenfall och på vänster sida står den fagra prinsessan med ett tempel som skymtar bakom. Koi Princess är en utav NetEnts mest funktionsrika spelautomater någonsin, och är alltså fullsmockad med olika casinobonusar. 4 olika slumpmässiga funktioner kan aktiveras när som helst på ett spinn i huvudspelet, och genom att landa 3 bonussymboler kan du antingen aktivera ett av två olika freespins-spel, ett rafflande bonushjul eller helt enkelt belönas med en härlig myntvinst!

Freespins, bonusrundor och grundspelsmekanik

Hur du spelar Koi Princess

Koi Princess spelas på 5 hjul och 3 rader med 20 fasta vinstlinjer. Grafiken i spelet är anime-inspirerad och färgglad, och påminner en hel del om Moon Princess från Play’n GO vilket bara är positivt. Bland standardsymbolerna finns Koi Princess-symbolen, lejon, ödla, tre runda medaljonger samt A, K, Q, J och 10. Bonussymbolen har en drake som motiv medan wild-symbolen har en våg som motiv. Du kan även välja om du vill aktivera en så kallad Bonusinsats när du spelar, och denna kan aktiveras eller avaktiveras när du vill mellan dina spinn i huvudspelet.

Bonusinsatsen dubblar din insats på varje nivå och ökar samtidigt sannolikheten att bonusspelet eller någon av de slumpmässiga funktionerna triggas. Bonusinsatsen höjer även värdena i bonushjulet och ökar på de säkra myntvinsterna du får i Sure Win freespins. Koi Princess RTP ligger på 96.0% utan bonusinsats och på 96.2% med bonusinsatsen aktiverad och utan bonusinsatsen aktiverad så kan du satsa mellan 2-2000 kr per spinn, medan du med bonusinsatsen aktiverad kan satsa mellan 4-4000 kr per spelrunda.

Slumpmässiga funktioner i Koi Princess

Helt plötsligt inför ett spinn i huvudspelet så kan det hoppa upp 3 stycken karpfiskar ur vattnet nedanför spelplanen som representerar varsin slumpmässig funktion, och du får då alltså välja en av dem. En av funktionerna kallas 5-Hit, och det ger en spelrunda där du är garanterad en 5-symbolsvinst med en slumpmässigt utvald symbol. Den symbol som dyker upp avgörs genom att ett lyckohjul snurrar med de olika standardsymbolerna representerade i varsin hjulsektor och den symbol hjulet stannar på blir din vinstsymbol. Random wilds ger i sin tur en spelrunda där det placeras ut 4-9 stycken wild-symboler på slumpmässiga hjulpositioner och Wild-hjul innebär att 2-5 slumpmässigt utvalda hjul täcks med wild-symboler under ett spinn. Du kan även vinna aktivering av bonusspelet, vilket gör att 3 stycken bonussymboler dyker upp på hjulen så att du vinner en av de slumpmässiga bonusfunktionerna.

Koi Princess bonusfunktioner

När du lyckas landa 3 stycken bonussymboler på hjul nummer 1, 3 och 5 så aktiveras en enligt slumpen utvald bonusfunktion. Finns det 2 stycken bonussymboler synliga på hjulen vid slutet av ett spinn samtidigt som du även fick en insatslinjevinst så finns det en chans att den 3:e bonussymbolen knuffas in på spelplanen, så att du aktiverar en bonusfunktion ändå. Den bonusfunktion du belönas med avgörs i ett lyckohjul som spinner och en av bonusarna innefattar faktiskt också ett bonushjul. Bonushjulet har 3 nivåer som har 12 sektorer vardera och det enda du behöver göra för att få hjulet att röra på sig är att klicka på tärningarna.

De möjliga utfallen på bonushjulet inkluderar x1 (när du har bonusinsatsen aktiverad), x2, x3, x5 (när du inte har bonusinsatsen aktiverad), pil, dubbelt upp, inkassera, de två olika freespins-typerna samt en jackpott-myntvinst. Du kan också belönas med en omedelbar myntvinst, men det finns dock inte bara ett bonushjul eller en myntvinst att aktivera utan det finns även två olika typer av freespins som du kan läsa om här nedanför!

Koi Princess freespins

Den första av de två freespins-sorterna i Koi Princess är Sure Win freespins och här får du till en början 10 gratisspinn, med chansen att vinna fler under tiden. Som du hör på namnet så får du säkra vinster under Sure Win freespins-rundor. På ditt första spinn så är du garanterad en vinst på åtminstone 20 mynt multiplicerat med din insatsnivå om du spelar utan bonusinsats och hela 40 mynt gånger din insats om du spelar med bonusinsats aktiverat.

Du får dina garanterade vinster genom att det placeras ut minst en wild-symbol på hjulen inför varje spinn. Efter ditt första spinn så bjuder de efterföljande snurren på vinster som är minst lika stora som den högsta vinsten du kammat hem under Sure Win freespins-omgången. Wild Reel freespins-läget ger också 10 stycken gratissnurr, men här kan du däremot inte aktivera fler gratissnurr. I Wild Reel freespins-spelet så täcks 1-5 hjul av wild-symboler som överlappar hjulpositionerna under vart och ett av dina snurr.

Slutsats

Det är näst intill omöjligt att bli uttråkad när du spelar Koi Princess tack vare att det har så många tillgängliga spelfunktioner. Bonusinsats-alternativet är grädden på moset i denna vackra spelautomat, och kan främst för storspelare innebära ännu mer spänning mellan spinnen. Har du inte redan testat Koi Princess så är det definitivt värt att dra iväg några snurr och se vilka roliga funktioner du lyckas aktivera under din spelsession!

Dwarf Mine
Dwarf Mine
9.6

Det gäller att du gräver riktigt djupt för att hitta de stora guldklimparna i Dwarf Mine f......

Temple of Nudges
Temple of Nudges
9.5

Temple of Nudges är namnet på den spelautomat NetEnt serverade till oss i slutet av mars 2......

The Grand
The Grand
9.7

The Grand från Quickspin transporterar dig tillbaka till det glamourösa 20-talet, där allt......

Cash Vandal
Cash Vandal
8.5

Häng med på en rafflande resa genom Europas mest spännande städer i Cash Vandal från Play’......

Scudamore's Super Stakes
Scudamore's Super Stakes
9.8

Scudamore’s Super Stakes från NetEnt är helt klart det rätta spelet för dig som älskar far......