Joker Millions - recension, RTP och speltips!

9.6

Översikt

Titel
Joker Millions
Tillverkare
Yggdrasil
RTP
94.3%
Lägsta insats
2.50 kr
Högsta insats
250 kr
Spelautomater

Joker Millions

Spelautomater

Joker Millions är en spelautomat som skapats av vår svenska tillverkare Yggdrasil, och det bjuds på en nervkittlande progressiv jackpott som växer för varje satsning som görs i spelet. Joker Millions har ett väldigt klassiskt tema där de nostalgiska symbolerna utgörs av frukter, en klocka, en 7:a och såklart den glada men okynniga jokern själv. När du spinner i Joker Millions så spelas jazzig och behaglig musik i bakgrunden, och du ser samtidigt konstant hur jackpotten växer sig allt större i rutan ovanför spelplanen, vilket i sig är oerhört nervkittlande. Varje vinst som landar i Joker Millions leder till Freeze & re-spin, och när det landar 5 joker-symboler samtidigt aktiverar du de spännande Jackpottsnurren där du har chansen på den riktiga storvinsten!

Freespins, bonusrundor och grundspelsmekanik

Hur du spelar Joker Millions

Joker Millions har en klassisk hjullayout med 5 hjul och 3 rader, där 7 stycken minst lika klassiska standardsymboler dyker upp, och dessa inleds rimligt nog med en symbol som föreställer just siffran 7. Denna symbol följs av klocka, vattenmelon, körsbär, druva, apelsin och citron. Förutom standardsymbolerna så finns det även en joker-symbol, och det är med hjälp av denna symbol du kan ha turen att vinna jackpotten i Joker Millions. Just till utseendet så påminner Joker Millions väldigt mycket om Joker Strike från Quickspin, men med den stora skillnaden att du faktiskt kan vinna en progressiv jackpott tillsammans med denna joker!

Det finns 25 fasta vinstlinjer som betalar från vänster till höger och det du ska börja med innan du drar igång hjulen är att justera ditt myntvärde från 0,10 till 10,00 vilket innebär att du kan spela för en insats som ligger på mellan 2,50 kr och 250 kr per spelrunda. Vid en första anblick är Joker Millions kanske inte direkt det bästa alternativet för storspelare baserat på just insatsnivåerna, men med tanke på att du kan lyckas förvandla ynka 2,50 kr till flera miljoner så är det helt klart värt för alla typer av spelare att åtminstone testa ett par spinn.

Joker Millions Freeze & re-spin

Förutom själva jackpotten så är Freeze & re-spin vårt favoritinslag i Joker Millions. Varje gång det landar en vinnande kombination på hjulen i Joker Millions så aktiveras Freeze & re-spin, och funktionen aktiveras alltid innan din vinst betalas ut. Freeze & re-spin innebär att de vinnande symbolerna fryses fast på sina positioner för ett omspinn. Du fortsätter sedan belönas med omsnurr så länge fler vinnande symboler ansluter sig på spelplanen, och du återgår därefter till huvudspelet så fort det inte dyker upp några fler vinstsymboler. Det spelar ingen roll vart de identiska symbolerna landar, utan så länge de dyker upp så får du fler re-spins och innan du skickas tillbaka till huvudspelet så betalas din totala vinst ut.

Kolumnmultiplikatorer

Under Freeze & re-spin så finns det dessutom en chans att dina vinster multipliceras, vilket inte är helt dumt om du frågar oss. Detta sker närmare bestämt om du lyckas fylla hjulen, eller kolumnerna, med vinnande symboler under Freeze & re-spin. Du börjar fylla på från kolumnerna längst till vänster på spelplanen och det antal din vinst multipliceras med speglar det antal hjul du lyckas fylla. Efter 2 fyllda hjul gäller alltså 2x följt av 3x, 4x och 5x. Du måste fylla hjulen med identiska symboler för att belönas med vinstmultiplikatorerna, och kolumnmultiplikatorerna gäller däremot inte i Jackpott-läget.

Progressiv jackpott

Precis som i många andra progressiva jackpottar hos våra nätcasinon så växer den stora jackpotten i Joker Millions i takt med att spelare snurrar och gör insatser i denna spelautomat. För varje enskild insats som läggs i Joker Millions så går alltså en bestämd andel av satsningen automatiskt till den stora och eftertraktade potten. Den procent av varje insats som bidrar till jackpotten ligger på 5.5% och dina chanser att lyckas vinna jackpotten står även i proportion till storleken på den insats du spelar med. Om du tänker på det, så är det i princip som att du investerar i en prispott som du själv mycket väl skulle kunna vinna till slut! Hur du bär dig åt mer exakt för att få chansen att vinna jackpotten kan du läsa mer om här nedanför.

Jackpottsnurr i Joker Millions

Jackpottsnurren är utan tvekan den bästa spelfunktionen i Joker Millions och de drar igång när det landar minst 5 stycken joker-symboler på ett spinn i huvudspelet, eller närmare bestämt när det landar minst en joker-symbol på vart och ett av de 5 hjulen. Du vinner då först och främst direkt minst 5 stycken Mystery Wins, och har det landat fler joker-symboler så får du även fler mystiska myntvinster. Är det till exempel 6 joker-symboler som aktiverar Jackpottsnurren så vinner du 6 Mystery Wins. Joker-symbolerna låses därefter fast på sina hjulpositioner medan resterande hjul snurrar på nytt, och de fortsätter spinna fram till dess att inga nya joker-symboler landar på hjulen.

Alla de ytterligare joker-symboler som dyker upp ger också varsin Mystery Win och var och en av dessa är värd mellan 5 och 1000 mynt. Ju fler jokrar du samlar på dig, desto större myntvinster har du chansen att få på detta spektrum. Du vinner den stora, progressiva jackpotten om du lyckas fylla hela spelplanen med joker-symboler, men även om du inte skulle vinna jackpotten så har du fortfarande chansen att kamma hem riktigt fina myntvinster under Jackpottsnurren!

Slutsats

En spelautomat behöver inte alltid bjuda på invecklad grafik, flashiga animationer och storslagna soundtracks för att vara en lyckad och bra spelautomat, och Joker Millions är verkligen ett bevis på att det ibland inte krävs mer än traditionellt enkla inslag och gamla hederliga fruktsymboler för att hitta ett vinnande koncept. Tack vare Freeze & re-spin i huvudspelet så blir det aldrig långtråkigt mellan spinnen som inte hör till Jokersnurren, och Yggdrasil har kort och gott gjort ett bra jobb i det stora hela med Joker Millions. Yggdrasil har dessutom släppt ett par mindre, lokala jackpottar så som Ozwin’s Jackpots och det spännande Holmes and the Stolen Stones som är baserat på den briljanta detektivens äventyr. I dessa två spelautomater växer sig jackpottarna inte lika stora som den i Joker Millions, men de är utan tvekan två roliga alternativ om du gillar att jaga jackpottar tillsammans med Yggdrasil!

Rocket Fellas Inc
Rocket Fellas Inc
8.5

Rocket Fellas Inc är en bullrig spelautomat från Thunderkick, som utspelar sig långt ner u......

Valkyrie
Valkyrie
9.6

Deras uppdrag har stått skrivet i stjärnorna sedan tidernas begynnelse – att bestämma vem......

Jingle Spin
Jingle Spin
9.7

Jingle Spin är en festlig och julig spelautomat från NetEnt. Lyssna till ljudet av den knä......

Banana Rock
Banana Rock
9.6

Det är dags att höja volymen och rocka loss till apornas största hits genom tiderna i en r......

Baron Samedi
Baron Samedi
9.6

Buga dig inför den mäktiga härskaren över de dödas själar - Baron Samedi! Träd in i en mag......