Hugo 2 - recension, RTP och speltips!

8.7

Översikt

Titel
Hugo 2
Tillverkare
Play'n GO
RTP
96.0%
Lägsta insats
1.00 kr
Högsta insats
1,000 kr
Spelautomater

Hugo 2

Spelautomater

Hugo 2 från Play’n GO är en uppföljare till hitspelet Hugo från 2016. Det älskvärda lilla trollet är alltså tillbaka – lite häftigare och lite bättre! Många av oss känner säkerligen igen Hugo från 90-talets datorspel där du fick följa med Hugo på spännande äventyr i kampen mot trollets ärkefiende, den elaka häxan Scylla med det korpsvarta håret. Ett rafflande äventyr väntar även här i Hugo 2, där du får vara med och uppta jakten på en stor skatt. Hugo styr gruvvagnen på tågbanan och du får inte bara möta Scylla, utan du får även möjligheten att plocka upp fina belöningar på din väg. Skallegrottans bonusspel, Trollrace freespins, en Bäver Näver-funktion och stora chanser till vinstmultiplikatorer är ett axplock av det som väntar när du tar dig an äventyret i Hugo 2!

Freespins, bonusrundor och grundspelsmekanik

Hur du spelar Hugo 2

Hugo 2 spelas på ett klassiskt hjulupplägg om 5 hjul och 3 rader. Det finns totalt 10 fasta vinstlinjer, och alla vinster beräknas längst från vänster till höger. Standardsymbolerna som rullar på hjulen går i minskande värdeordning enligt diamant, säck med guldmynt, guldtackor, nyckel, gruvvagn med sten, Hugos keps, en spak och ett slags signalhorn. Wild-symbolen i spelet utgörs såklart av Hugo själv, och wild-symboler substituerar för alla symboler förutom scatter-symboler. Scatter-symbolen har i sin tur den onda häxan Scylla som motiv, men trots att motivet är elakt så är själva symbolen värdefull då den kan hjälpa dig att aktivera bonusrundan i Hugo 2. Det finns dessutom bäversymboler, och dessa kan istället hjälpa dig att aktivera freespins. Du kan slutligen satsa från 1 kr upp till 1000 kr per spelrunda, och så fort du ställt in en lagom insats är du redo att uppta skattjakten!

Skallegrottan bonusspel

Det finns ett bonusspel i Hugo 2 som kallas för Skallegrottan, och det triggas av 3 scatter-symboler på ett spinn. Triggar du bonusspelet med 3 symboler så ger det 1 liv medan 4 symboler ger 3 liv och 5 symboler ger 3 liv. Du skickas sedan ner i Scyllas otäcka grotta, och bonusspelet ser faktiskt nästan exakt ut som en sekvens i det klassiska Hugo-datorspelet där du ska rädda Hugolina från den elaka häxan, så har du någon gång testat Hugo-spelet kommer du garanterat känna igen dig! I grottan gäller det att du lyckas navigera dig fram till Scylla via piedestaler av sten, men passa dig så du inte förlorar alla dina liv innan du nått fram.

Når du hela vägen fram till Scylla så går din sista utmaning i bonusspelet ut på att lyckas välja rätt nyckel. Den rätta nyckeln öppnar nämligen den gyllene kistan som gömmer det riktigt stora priset! Det slutgiltiga priset är en vinstmultiplikator vars storlek beror på hur många liv du har kvar vid bonusspelets slut, och som mest väntar upp till 5x!

Trollrace freespins

Du aktiverar 10 freespins när det dyker upp 3 bäversymboler på en och samma spelrunda. Freespins-spelet går ut på att du samlar på dig påsar och mynt för att aktivera antingen extra wild-symboler eller specialsymboler som kan multiplicera dina vinster rejält. Du kan närmare bestämt samla in 2 wild-påsar som mest per gratissnurr, och när du samlat ihop totalt 4 eller fler påsar så läggs 4 wild-symboler till på hjulen. Precis som med påsarna så kan du samla på dig max 2 mynt per gratisspinn. Får du ihop 4 eller fler mynt så adderas 4 vinstmultiplikatorer till på hjulen och dessa kan som mest belöna dig med 8x på en vinstlinje.

Du kan dessutom trigga om freespins under själva freespins-rundan, och då få spela upp till 20 gratissnurr i följd! Den funktion som kallas för Bäver Näver kan aktiveras helt enligt slumpen på ett gratissnurr och ger då ytterligare 5 freespins. Aktiveras Bäver Näver 3 gånger under en och samma freespins-runda så triggas Skallegrottan-bonusen med 3 liv.

Slutsats

Hugo 2 har för det första riktigt bra grafik med härliga färger och uppslukande omgivningar kring hjulen. Bakgrundsmusiken passar utmärkt in på det fartfyllda temat, och det samma gäller för de rafflande bonusfunktionerna. Vi gillar särskilt att Skallegrottans bonusspel och Trollrace-freespins är väldigt olika varandra, då detta bidrar till att det inte direkt blir långtråkigt mellan spelrundorna. Det är särskilt värt att ge Hugo 2 en chans om du som tidigare nämnt spelat datorspelet som ung, då det utan tvekan väcker nostalgiska känslor!

Contact
Contact
8.9

Contact från Play’n GO är en mycket spännande spelautomat med aztekiskt tema. Contact bjud......

Dwarf Mine
Dwarf Mine
9.6

Det gäller att du gräver riktigt djupt för att hitta de stora guldklimparna i Dwarf Mine f......

Temple of Nudges
Temple of Nudges
9.5

Temple of Nudges är namnet på den spelautomat NetEnt serverade till oss i slutet av mars 2......

The Grand
The Grand
9.7

The Grand från Quickspin transporterar dig tillbaka till det glamourösa 20-talet, där allt......

Cash Vandal
Cash Vandal
8.5

Häng med på en rafflande resa genom Europas mest spännande städer i Cash Vandal från Play’......