Holmes and the Stolen Stones - recension, RTP och speltips!

9.3

Översikt

Titel
Holmes and the Stolen Stones
Tillverkare
Yggdrasil
RTP
96.8%
Lägsta insats
2.00 kr
Högsta insats
400 kr
Spelautomater

Holmes and the Stolen Stones

Spelautomater

I Holmes and the Stolen Stones handlar allt om att lösa mysterium, och det är minst sagt en spelautomat fylld av mystik och spänning. Det är Yggdrasil Gaming som står bakom detta äventyr och spelet är baserat på berättelsen om den fiktiva, kokain- och morfinberoende privatdetektiven Sherlock Holmes som kom till liv redan på 1880-talet. Tillsammans med sin vapendragare Watson så klurar Holmes ut varenda gåta som dyker upp och nu har han alltså även fått ett uppdrag av våra svenska nätcasinon, och han behöver din skarpa hjärna till hjälp. Uppdraget går ut på att hitta de stulna diamanterna och på vägen dit väntar en spännande klickbonus och ett freespins-spel där du kan skrapa ihop ordentliga vinster. Återbetalningsprocent i spelet ligger på 96,8% vilket är riktigt bra för en spelautomat med progressiva jackpottar. Lös mysteriet och gå hem med de stora slantarna i Holmes and the Stolen Stones!

Freespins, bonusrundor och grundspelsmekanik

Hur du spelar Holmes and the Stolen Stones

Holmes and the Stolen Stones bjuder på 20 insatslinjer på 5 hjul och 3 rader. Det finns 8 standardsymboler i spelet och de går i minskande värdeordning enligt Mr Holmes i egen hög person, hans vän Watson, en anteckningsbok och ett förstoringsglas. Därefter följer lågvinstsymboler enligt spader, hjärter, ruter och klöver. Freespins-symbolen i Holmes and the Stolen Stones har ett guldigt nyckelhål som motiv och även bonussymbolen pryds av ett nyckelhål, men det är istället rostigt och sitter på en gammal trädörr. Detta beror på att dörren leder in till en skum lagerlokal där du får söka igenom lådor på jakt efter bitar av de diamanter som krossats. Innan du snurrar igång hjulen så behöver du justera din insats och det gör du i panelen längst ner på spelplanen genom att ställa in ditt myntvärde mellan 0,10-20,00 vilket innebär att du kan satsa mellan 2-400 kr spinn.

Jackpottar i Holmes and the Stolen Stones

Det finns 5 stycken progressiva jackpottar i Holmes and the Stolen Stones. Det handlar inte om några megajackpottar utan lite mindre, som däremot fortfarande är riktigt spännande att jaga efter! Du vinner motsvarande jackpott genom att samla ihop 5 stycken identiska diamanter i freespins-spelet. Diamanterna går i ökande värdeordning enligt färgerna blå, röd, gul, grön och rosa. Varje jackpott har dessutom varsitt basvärde dit de faller tillbaka varje gång en spelare vinner jackpotten och dessa värden ligger på 400 kr, 2000 kr, 6000 kr, 15 000 kr och 100 000 kr. Du kommer alltså inte bli miljonär om du vinner en av jackpottarna i Holmes and the Stolen Stones, men du lär ha riktigt roligt eftersom dessa jackpottar droppar betydligt oftare än de enorma jackpottarna i exempelvis Mega Fortune och Hall of Gods!

Bonusspel

För att dra igång bonusspelet i Holmes and the Stolen Stones så behöver det landa åtminstone 3 bonussymboler på ett och samma spinn. Lyckas du istället aktivera det genom att landa 4 eller kanske tillochmed 5 bonussymboler så belönas du med en extra myntvinst på 1000 eller 10 000 mynt. Bonusspelet är närmare bestämt en klickbonus som går ut på att du ska leta rätt på pengasäckar eller diamantskärvor i den mystiska lagerlokalen. Detta gör du genom att klicka på lådor för att avslöja vad som gömmer sig i dem.

Det finns dock även lådor med bomber i, och när du råkar öppna en sådan låda så avslutas bonusspelet direkt och du får då återgå till huvudspelet med de vinster du lyckades klicka fram. De priser du kan hitta i lådorna består som tidigare omnämnt av myntvinster och diamantskärvor. Det finns som bekant 5 olika jackpottar, och således även 5 olika färger på diamantskärvorna och när du hittar dessa i bonusspelet så sparas de i din motsvarande jackpott-mätare.

Freespins

Du kan nå freespins-spelet i Holmes and the Stolen Stones på två olika sätt. Först kan du vinna gratissnurr genom att samla diamantskärvor i huvudspelet för att pussla ihop en hel diamant och därigenom påbörja diamantsamlingen i freespins-spelet. När du väl har samlat 5 identiska skärvor så belönas du med 10 freespins och du får då även starta freespins-rundan med den första diamanten av motsvarande färg. Som bekant krävs det 5 identiska diamanter för att vinna den motsvarande jackpotten, vilket innebär att du får lite hjälp på traven.

Landar det istället minst 3 stycken freespins-symboler på ett snurr får du också 10 gratissnurr. Skulle det landa 4 symboler så får du 10 freespins tillsammans med 1000 mynt medan 5 freespins-symboler på ett spinn i sin tur återigen ger 10 gratissnurr, men även hela 10 000 mynt på köpet. Alla dina vinster på insatslinjer multipliceras även med 3x under freespins-spelet, oavsett hur du vann dina gratissnurr. De diamanter som landar på hjulen under freespins-spelet samlas i sina respektive mätare ovanför spelplanen, och när du skrapat ihop 5 identiska diamanter så vinner du den motsvarande jackpotten!

Slutsats

Holmes and the Stolen Stones är en mycket spännande spelautomat och det beror inte bara på att 5 progressiva jackpottar finns inbakade. Alla aspekter i spelet är otroligt välgjorda och bara huvudspelet i sig kan bli riktigt nervkittlande när du letar efter diamantskärvorna på hjulen. Ett par år efter att Holmes and the Stolen Stones släpptes så kom det snarlika Ozwin’s Jackpots, och tycker du om denna spelautomat så kommer du garanterat även tycka om det mystiska äventyret i Ozwin’s Jackpots!

Dwarf Mine
Dwarf Mine
9.6

Det gäller att du gräver riktigt djupt för att hitta de stora guldklimparna i Dwarf Mine f......

Temple of Nudges
Temple of Nudges
9.5

Temple of Nudges är namnet på den spelautomat NetEnt serverade till oss i slutet av mars 2......

The Grand
The Grand
9.7

The Grand från Quickspin transporterar dig tillbaka till det glamourösa 20-talet, där allt......

Cash Vandal
Cash Vandal
8.5

Häng med på en rafflande resa genom Europas mest spännande städer i Cash Vandal från Play’......

Scudamore's Super Stakes
Scudamore's Super Stakes
9.8

Scudamore’s Super Stakes från NetEnt är helt klart det rätta spelet för dig som älskar far......