Hall of Gods - recension, RTP och speltips!

8.4

Översikt

Titel
Hall of Gods
Tillverkare
Hall of Gods
RTP
95.5%
Lägsta insats
2.00 kr
Högsta insats
500 kr
Spelautomater

Hall of Gods

Spelautomater

Hall of Gods är ett jackpott-spel baserat på den nordiska mytologin där asatrons gudar, smycken och vapen så som Thors hammare radas upp på hjulen. Spelet släpptes av vår svenska tillverkarjätte NetEnt under slutet av 2010 och är än idag ett av de populäraste jackpott-spelen på nätet. Rekordutbetalningen i spelet gick till en norsk spelare hos Betsson i april 2015. Nummer två på topplistan över de största jackpott-vinsterna i Hall of Gods ligger på €7,673,975 och det var en svensk spelare som vann i början av 2012. Den tredje största vinsten gick även den ut till en svensk spelare men istället i december 2015, och det var återigen hos Betsson som blixten slog ned. Hall of Gods hade dock även utan jackpottar varit fullt spelbart tack vare bonusfunktionen, freespins-rundan med upp till 20 gratissnurr och de expanderande wild-symbolerna som kan bjuda på riktigt fina vinster högt där uppe i Olympen!

Freespins, bonusrundor och grundspelsmekanik

Hur du spelar Hall of Gods

Hall of Gods är i det stora hela en klassisk spelautomat med 5 hjul och 3 rader, men det som skiljer spelet från andra vanliga spel är såklart det faktum att du här kan bli miljonär. Skulle det mot förmodan kännas för pirrigt att kliva in i gudshallen direkt så kan du alltid värma upp i gudarnas dal istället. I Valley of the Gods kan du dock inte bli miljonär utan här får du nöja dig med vinstmultiplikatorer.

För att återgå till miljonchanserna så spelas Hall of Gods med 20 fasta insatsrader, och du får själv välja insatsnivå mellan 1-5 och myntvärde från 0.01 upp till 0.5. Minsta insats per snurr är 2 kr medan maxinsatsen ligger på 500 kr. För att få en vinst i spelet behöver det landa minst tre identiska symboler på rad på en insatslinje. Hall of Gods gick under många år inte att spela i mobila enheter som iPhone och Android, vilket det blev ändring på först under 2017. Numera kan du alltså spela vart som helst och när helst du önskar via din mobil eller surfplatta!

Symboler

De mest värdefulla symbolerna i Hall of Gods kommer i minskande värdeordning som de nordiska gudarna och gudinnorna Odin, Thor, Freya, Loki och Idun. Efter dessa symboler kommer ringen, hammaren, halsbandet med stjärnan, yxan och slutligen kistan med äpplen i. Förutom dessa vanliga symboler så finns det tre specialsymboler i Hall of Gods. Först och främst så finns det en expanderande wild-symbol som ersätter alla övriga symboler i spelet förutom scatter- och bonussymboler, som är de andra två specialsymbolerna.

Wild-symbolen har Midgårdsormen som motiv och den kan dyka upp på hjul nummer 2, 3 och 4. När den landar på något av dessa hjul så expanderar den och täcker upp alla tre rader på hjulet i fråga vid en insatslinjevinst. Scatter-symbolen är istället den som kan trigga igång freespins i Hall of Gods. Du känner enkelt igen symbolen då det står scatter på den, och förutom det så har den Odens två korpar Hugin och Munin som motiv. Slutligen så är den kanske allra mest spännande symbolen i hela spelet bonussymbolen, för det är med hjälp av denna du kan vinna en jackpott! Bonussymbolen har Tors hammare som motiv, och landar det tre stycken på ett snurr så triggas bonusspelet igång. Där finns det tre olika jackpottar du kan ha turen att vinna, men mer om detta längre ner.

Freespins i Hall of Gods

Tre eller fler scatter-symboler som landar på ett och samma snurr triggar igång ett bestämt antal freespins. 3 stycken ger 10 gratissnurr, 4 scatters ger 15 snurr och 5 scatters ger hela 20 freespins. Under freespins-spelet kan du dessutom vinna fler gratissnurr, och det gör du om det återigen landar åtminstone 3 scatter-symboler på ett snurr. Lyckas du med att vinna fler gratissnurr under tiden så läggs dessa på hög ovanpå de du redan har. När du spelar dina gratissnurr så tillämpas även en multiplikator på 3x gäller på alla dina vinster och dina freespins spelas med samma insats som den omgång som aktiverade rundan.

Hall of Gods bonusfunktion

Bonussymbolerna i spelet kan dyka upp på hjul nummer 3, 4 och 5. Du behöver som bekant tre stycken symboler för att nå bonusspelet, och när du gjort det så fylls spelplanen av sköldar. Ditt uppdrag är då att klicka på sköldarna som dyker upp för att avslöja bakomliggande jackpott-symboler eller myntvärden. Du vinner motsvarade jackpott om du matchar 3 Mini-, Midi- eller Mega-symboler från sköldarna, men matchar du däremot istället tre likadana myntvärden så vinner du motsvarande belopp. Högsta möjliga myntvinst i bonusspelet ligger på 7500 mynt och du kan även aktivera bonusfunktionen under freespins-rundor.

Jackpottar i Hall of Gods

Jackpottarna i Hall of Gods är progressiva, vilket innebär att de växer sig allt större i takt med att spelare gör satsningar och dina chanser till att vinna en av jackpottarna står i sin tur i direkt förhållande till storleken på din insats. Med andra ord, ju mer du satsar desto större är dina chanser att vinna den gemensamma Mega-jackpotten. Den minsta jackpotten i Hall of Gods kallas rimligt nog för Mini. Startvärdet ligger på 1000 kr och 1% av varje spelares satsning går till jackpotten medan 10% av bidragen sätts åt sidan för framtida lokala Mini-jackpottar. Mellanjackpotten kallas för Midi och här ligger startvärdet på 50 000 kr, och återigen går 1% från varje satsning en spelare gör till jackpotten samtidigt som 10% av bidragen sätts åt sidan till nästkommande Midi-jackpott.

Mega-jackpotten bjuder dock på den allra saftigaste summan, och det är just denna du ska hoppas på för att kunna bli mångmiljonär på ett ögonblick. Till denna jackpott går 5% av alla insatser från flera casinon medan 8% avsätts inför nästkommande Mega-jackpott. Det är inte heller ovanligt att den växer sig en bra bit över 50 miljoner kronor, så blir det du som kammar hem nästa Mega-jackpott kan du definitivt skratta dig lycklig!

Dwarf Mine
Dwarf Mine
9.6

Det gäller att du gräver riktigt djupt för att hitta de stora guldklimparna i Dwarf Mine f......

Temple of Nudges
Temple of Nudges
9.5

Temple of Nudges är namnet på den spelautomat NetEnt serverade till oss i slutet av mars 2......

The Grand
The Grand
9.7

The Grand från Quickspin transporterar dig tillbaka till det glamourösa 20-talet, där allt......

Cash Vandal
Cash Vandal
8.5

Häng med på en rafflande resa genom Europas mest spännande städer i Cash Vandal från Play’......

Scudamore's Super Stakes
Scudamore's Super Stakes
9.8

Scudamore’s Super Stakes från NetEnt är helt klart det rätta spelet för dig som älskar far......