Fruit Shop - recension, RTP och speltips!

8.1

Översikt

Titel
Fruit Shop
Tillverkare
NetEnt
RTP
96.7%
Lägsta insats
1.50 kr
Högsta insats
1,500 kr
Spelautomater

Fruit Shop

Spelautomater

NetEnt släppte Fruit Shop redan under vintern 2011, och känner du att du behöver en härlig vitamin C-kick så har du hittat helt rätt! Fruit Shop har en färgglatt tecknad grafik och själva spelplanen ser ut som ett klassiskt fruktstånd med grönskande gräs och blå himmel bakom. På hjulen rullar självklart ett flertal saftiga fruktsymboler och höjdpunkten i spelet är de multiplicerade wild-vinsterna och freespins-rundan. Det spelas dock ingen musik i bakgrunden utan det enda som hörs är ljuden från vinster och hjulen som snurrar, vilket innebär att det kan bli lite väl tyst mellan rundorna. Det är däremot inget som sänker vårt betyg av Fruit Shop, utan det är fortfarande helt klart värt att testa några spinn bland säsongens körsbär, meloner och citroner!

Freespins, bonusrundor och grundspelsmekanik

Hur du spelar Fruit Shop

Fruit Shop spelas på 5 hjul och 3 rader med 15 vinstlinjer som betalar med start längst från vänster till höger. Högvinstsymbolerna i spelet utgörs givetvis av olika saftiga frukter. Körsbäret betalar allra bäst följt av plommon, citron, apelsin och vattenmelon. Lågvinstsymbolerna utgörs i sin tur av A, K, Q, J och 10 i sjunkande värdeordning. Wild-symbolen i Fruit Shop har spelets logga som motiv, och den ersätter alla andra symboler i spelet. När en wild-symbol ingår i en vinnande kombination så multipliceras även vinsten i fråga med 2x.

Det allra första du ska göra innan du börjar spela är att justera ditt myntvärde och din nivå. Du kan satsa från 1,50 kr upp till 1500 kr per spinn i Fruit Shop, vilket innebär att alla typer av spelare utan tvekan ska kunna hitta en lagom insats för just sin plånbok. Återbetalningsprocenten ligger dessutom på 96.7% vilket inte är fy skam i en vanlig spelautomat!

Fruit Shop freespins

Du vinner freespins i Fruit Shop genom att matcha identiska fruktsymboler med varandra. 2 eller 3 körsbärssymboler ger 1 gratisspinn medan 4 körsbär ger 2 freespins och 5 körsbär ger 5 freespins. Landar det istället 3 av antingen plommon-, citron-, apelsin- eller vattenmelon-symbolerna så får du också 1 gratisspinn. Dyker det upp 4 identiska frukter av dessa slag får du 2 freespins och skulle det landa 5 likadana frukter så ger det i sin tur 5 freespins. Under freespins-spelet multipliceras alla vinster med 2x, och alltså inte bara de vinster som inkluderar en wild-symbol. Du kan dessutom aktivera fler gratisspinn under själva freespins-rundan, och du får lika många ytterligare freespins som vi beskrivit ovan med de olika fruktsymbolerna!

Slutsats

Fruit Shop är ett väldigt simpelt och klassiskt slotsspel, och det kan faktiskt spelas i mobilen och på surfplattan trots att det är så pass gammalt. Vårt favoritinslag i spelet är wild-vinstmultiplikatorn och det faktum att alla dina vinster multipliceras under freespins-rundan. Det är nämligen tack vare multiplikatorerna som spänningen hålls vid liv mellan snurren. Gillar du Fruit Shop och vill fortsätta snurra på det fruktiga temat så kan vi även rekommendera några snurr i Fruit Spin, vilket är ett lite modernare klassiskt fruktspel som NetEnt släppte i början av 2018. Fruit Spin bjuder dessutom på fler spelfunktioner, så om detta är något du uppskattar extra mycket så ska du definitivt ta chansen på några snurr!

Contact
Contact
8.9

Contact från Play’n GO är en mycket spännande spelautomat med aztekiskt tema. Contact bjud......

Dwarf Mine
Dwarf Mine
9.6

Det gäller att du gräver riktigt djupt för att hitta de stora guldklimparna i Dwarf Mine f......

Temple of Nudges
Temple of Nudges
9.5

Temple of Nudges är namnet på den spelautomat NetEnt serverade till oss i slutet av mars 2......

The Grand
The Grand
9.7

The Grand från Quickspin transporterar dig tillbaka till det glamourösa 20-talet, där allt......

Cash Vandal
Cash Vandal
8.5

Häng med på en rafflande resa genom Europas mest spännande städer i Cash Vandal från Play’......