Finn and the Swirly Spin - recension, RTP och speltips!

9.7

Översikt

Titel
Finn and the Swirly Spin
Tillverkare
NetEnt
RTP
96.6%
Lägsta insats
1.00 kr
Högsta insats
2,000 kr
Spelautomater

Finn and the Swirly Spin

Spelautomater

Finn and the Swirly Spin är en helsnurrig spelautomat från NetEnt, med en lite extra spännande knorr på hjulen. Låt dig svepas in i denna färgglada fantasivärld där du omges av grönska och en regnbåge som definitivt gömmer stora skatter vid sitt slut. Den lilla pysslingen Finn sitter vid sidan om spelplanen och bjuder på en harmonisk, trevlig stämning när han spelar på sin flöjt till tonerna av fågelkvitter. När du landar vinst efter vinst hoppar han dock upp och brister ut i irländsk glädjedans! Spelet innehåller hela 4 slumpmässiga specialfunktioner och lika många freespins-spel, och NetEnt har verkligen gjort ett magiskt jobb med att bringa den irländska turen till Finn and the Swirly Spin!

Freespins, bonusrundor och grundspelsmekanik

Hur du spelar & vinner

Finn and the Swirly Spin har 5 hjul och 5 rader, och du kan satsa mellan 1-2000 kr per spinn. Men symbolerna varken snurrar eller faller som de vanligtvis gör i klassiska spelautomater utan istället snurrar symbolerna i ett spiralmönster in mot mitten av spelplanen, som ser ut som ett stenblock. De symboler som finns är den röda rubinen, ekollonet, den gyllene hästskon, fyrklövern samt ett hjärta och en spader-symbol som båda är gjorda av trä, i fallande värdeordning. Det finns även en wild-symbol i form av en stjärna, och den ersätter alla symboler förutom freespins-nyckeln i spelet. Det finns två typer av vinster i Finn and the Swirly Spin – sådana som innefattar wild-symboler och sådana som inte gör det.

När det landar en vinst så betalas den först ut, varpå de inblandade symbolerna exploderar och försvinner. Det behöver landa minst 3 identiska symboler på rad, vilket kan ske både horisontellt och vertikalt, för att du ska få en vinst. Om vinsten inte inkluderar några wild-symboler så skapas det en wild-symbol som ersätter en av de vinstsymboler som exploderat och försvunnit. Innehåller vinsten däremot en wild-symbol så kommer denne att explodera så att den förstör de intilliggande symbolerna både horisontellt och vertikalt. Efter explosionerna skapas en lavin av de symboler som återstår på hjulen, och de flyttar sig då inåt för att fylla ut de tomma positionerna. Processen upprepas fram till dess att det inte finns några vinster kvar och då drar nästa spinn iväg.

Nyckelsymbolen är den symbol som tar dig till freespins-spelet i Finn and the Swirly Spin. Varje snurr inleds med nyckelsymbolen på den första hjulpositionen längst ner till vänster på spelplanen. Symbolen kommer därefter att förflytta sig in mot mitten av spelplanen i takt med att det uppstår vinster som gör att resterande symboler går ner som en lavin. Ligger nyckelsymbolen på den mittersta positionen när alla laviner är klara och det inte heller finns några fler vinnande kombinationer så aktiveras freespins-spelet, vilket du kan läsa mer om längre ner.

Specialfunktioner i Finn and the Swirly Spin

NetEnt vet precis hur de ska gå tillväga för att maximera spänningen i en spelautomat, och Finn and the Swirly Spin är smockfullt av roliga casinobonusar i form av 4 olika slumpmässigt aktiverade specialfunktioner och lika många freespins-spel! Från den stund då du trycker på spinn-knappen för första gången så kan en slumpmässig funktion aktiveras när som helst. Skulle det vara så att en funktion triggas så inträffar detta när alla symboler har stannat på hjulen och innan eventuella utbetalningar sker.

Starfall Wilds-funktionen placerar slumpmässigt ut minst 2 wild-symboler på hjulen och skulle det då inte resultera i en vinst så fortsätter det läggas till fler wild-symboler fram till dess att du får en vinst. Dragon Destroy-funktionen kan i sin tur enbart aktiveras på ett snurr där du inte fick någon vinst. Funktionen kommer då att förstöra ett enligt slumpen utsett antal symboler så att en lavin aktiveras. Du blir då även garanterad en vinst när lavinen har gjort sitt.

Om du lyckas aktivera Irish Luck-funktionen så får du en garanterad vinst genom att antingen en vertikal eller en horisontell linje av slumpmässigt utvalda, identiska symboler dyker upp på hjulen. Den fjärde och sista specialfunktionen är Magic Transform-funktionen, som förvandlar alla hjärt- och spader-symboler till en annan symbol som betalar högre när den aktiveras. De behöver inte förvandlas till samma symboler utan hjärt-symbolerna kan omvandlas till en symbol och spader-symbolerna till en annan.

Finn and the Swirly Spin freespins-bonus

Som bekant så triggas freespins i Finn and the Swirly Spin när en nyckelsymbol landar på den mittersta positionen när alla laviner är färdiga. Du har en nyckelmätare till höger om spelplanen som visar hur många nyckelsymboler du lyckats samla ihop och du låser sedan upp fler freespins-spel i takt med att du samlar ihop allt fler nycklar. Ditt nyckelantal minskar inte heller när du har valt ett nytt spel utan du behåller ditt totala antal. Vart och ett av freespins-spelen representerar även varsin slumpmässig specialfunktion, och här kan du läsa mer om de olika freespins-lägena i den ordning som de kan låsas upp:

Star Bar freespins: Det freespins-spel du kan låsa upp allra först med hjälp av 1 nyckel är Star Bar freespins och hit hör Starfall Wilds-funktionen. Du tilldelas 7 freespins och mellan 2-5 wild-symboler dyker upp på slumpmässiga positioner under varje gratissnurr.

Lava Lair freespins: Här tilldelas du istället 3 gratissnurr, som spelas med Dragon Destroy-funktionen. Du behöver samla ihop 4 stycken nycklar för att låsa upp Lava Lair freespins och under vart och ett av gratissnurren kommer ett slumpmässigt antal symboler att explodera och försvinna för att skapa en extra avalanche och extra vinster. Under Lava Lair freespins så kommer det även dyka upp sticky wilds istället för nyckelsymbolen.

Lucky Mug freespins: Du behöver 9 nycklar för att låsa upp 4 stycken Lucky Mug freespins. Gratissnurren spelas med Irish Luck-funktionen vilket innebär att du får horisontella eller vertikala linjer av en slumpmässigt utvald symbol adderade till hjulen.

Golden Pot freespins: Det krävs hela 16 nycklar för att du ska få låsa upp Golden Pot freespins, och när du gjort detta så får du 2 gratissnurr med Magic Transform-funktionen.

Slutsats

Finn and the Swirly Spin är en väldigt rolig spelautomat med många olika funktioner och än en gång har NetEnt visat prov på innovation och grymt bra fantasi. Det ständigt pågående nyckelsamlandet för att låsa upp fler freespins-spel gör att varje spinn känns lite extra spännande och när specialfunktionerna adderas till ekvationen så kan resultatet inte bli annat än positivt!

Dwarf Mine
Dwarf Mine
9.6

Det gäller att du gräver riktigt djupt för att hitta de stora guldklimparna i Dwarf Mine f......

Temple of Nudges
Temple of Nudges
9.5

Temple of Nudges är namnet på den spelautomat NetEnt serverade till oss i slutet av mars 2......

The Grand
The Grand
9.7

The Grand från Quickspin transporterar dig tillbaka till det glamourösa 20-talet, där allt......

Cash Vandal
Cash Vandal
8.5

Häng med på en rafflande resa genom Europas mest spännande städer i Cash Vandal från Play’......

Scudamore's Super Stakes
Scudamore's Super Stakes
9.8

Scudamore’s Super Stakes från NetEnt är helt klart det rätta spelet för dig som älskar far......