European Roulette - recension, RTP och speltips!

9.4

Översikt

Titel
European Roulette
Tillverkare
NetEnt
RTP
97.3%
Lägsta insats
10.00 kr
Högsta insats
5,000 kr
Roulette

European Roulette

Roulette

En av de allra största och populäraste roulette-varianterna är utan tvekan European Roulette. NetEnt bjuder på en mycket elegant variant av spelet, med snygg grafik och skön lounge-musik som spelas i bakgrunden. Roulette-hjulet har 37 positioner som är numrerade mellan 0-36, och du har en mängd olika insatsmöjligheter att välja mellan när du spelar. Ditt uppdrag är i vanlig ordning att försöka förutse vart kulan kommer landa när hjulet snurrat klart så det enda du behöver göra är att välja dina marker och klicka på ett enskilt nummer eller någon av insatsmöjligheterna på bordet, tävlingsbanan eller menyn över specialinsatser!

Freespins, bonusrundor och grundspelsmekanik

Spelregler & insatser

Insatsnivåerna i NetEnts version av European Roulette ligger på 10-5000 kr. I spelet kan du dessutom göra ett flertal satsningar utöver de klassiska satsningarna på och utanför bordet. Inside bets, eller innesatsningar, syftar på de klassiska satsningsvarianterna straight, split, tre-i-rad (street), hörna och sexrads. Outside bets, eller yttersatsningar, där du lägger dina insatser på grupper av nummer finns också tillgängliga. Bland dessa hittar vi kolumn-insatser, dussin, röd/svart, udda/jämna samt 1-18 eller 19-36. Du kan även göra så kallade synainsatser i spelet, och det innebär att du gör en eller flera innesatsningar i den följd som är på hjulet. Dessa satsningar görs genom att du öppnar tävlingsbanan och lägger din insats direkt på det.

Numbers and neighbors, eller Grannar som det också kallas, innebär att du satsar på ett antal nummer där 5 stycken är standard, vilket innebär att du väljer ett nummer varpå de två nummer som finns på båda sidor om ditt valda nummer inkluderas. Du kan själv både öka och minska antalet grannar som inkluderas i denna form av satsning, och som mest kan du ha hela 8 stycken.

Nästa synainsats kallas för Jeu Zero, och en sådan insats innebär att du satsar på 7 nummer i en serie. Du gör det snabbt och enkelt genom att klicka på Noll på tävlingsbanan. Samma sak gäller för den så kallade Tiers-insatsen som innefattar en serie på 12 nummer. För att göra denna insats behöver du bara klicka på Luckor. En Orphelins-insats gör du genom att klicka på Föräldralösa på tävlingsbanan, och insatsen täcker en serie på 8 nummer. Den sista synainsatsen i European Roulette kallas Voisin-insats och den täcker hela 17 olika nummer, och du gör den genom att klicka på Luckor.

Det finns även en meny över alla specialinsatser, och du satsar helt enkelt på någon eller några av dessa genom att placera dina marker direkt i menyn. När du håller muspekare över en av insatserna lyses de nummer som ingår upp på bordet, så att du ser vad som gäller innan du satsar. European Roulette från NetEnt har dessutom en funktion om gör det möjligt för dig att spara de insatskombinationer som är dina favoriter, och som du vill ha snabb tillgång till.

Utbetalningar i European Roulette

Det finns en komplett lista över alla möjliga utbetalningar i själva spelet som du kan öppna och titta på innan du börjar spela. Bland standard-insatserna så betalar Straight ut 35:1, Split ger 17:1, Tre-i-rad innebär 11:1, Hörna ger i sin tur 8:1 och slutligen ger en Sexrads-insats 5:1 i utbetalning. Kolumn betalar ut 2:1, Dussin 2:1, medan både Röd/Svart och Jämna/Udda betalar 1:1, precis som 1-18 och 19-36 gör.

European Roulette statistik

I spelet har du till din hjälp en statistikpanel där du kan se både Heta och Kalla nummer. Bland de heta numren hittar du de 4 nummer som förekommit mest över de senaste 500 spelrundorna, samt hur många gånger dessa nummer dragits under de 500 rundorna. De kalla numren visar i sin tur de 4 nummer med högst antal snurr sedan de senast drogs under dessa 500 rundor. Det visas även exakt hur många gånger var och ett av de kalla numren dragits under samma 500 rundor.

Det finns även hjulstatistik där du klart och tydligt kan se fördelningen av vinnande nummer, också under de 500 senaste spelrundorna. Sist men inte minst så finns det ett par stapeldiagram över Svart/Röd och Udda/Jämna insatser där du i procent ser hur många av spelrundorna som slutade med de olika resultaten. Du kan dessutom både lägga dina insatser direkt på statistik-panelen, eller genom att klicka på bordet.

Contact
Contact
8.9

Contact från Play’n GO är en mycket spännande spelautomat med aztekiskt tema. Contact bjud......

Dwarf Mine
Dwarf Mine
9.6

Det gäller att du gräver riktigt djupt för att hitta de stora guldklimparna i Dwarf Mine f......

Temple of Nudges
Temple of Nudges
9.5

Temple of Nudges är namnet på den spelautomat NetEnt serverade till oss i slutet av mars 2......

The Grand
The Grand
9.7

The Grand från Quickspin transporterar dig tillbaka till det glamourösa 20-talet, där allt......

Cash Vandal
Cash Vandal
8.5

Häng med på en rafflande resa genom Europas mest spännande städer i Cash Vandal från Play’......