Ecuador Gold - recension, RTP och speltips!

9.4

Översikt

Titel
Ecuador Gold
Tillverkare
ELK Studios
RTP
96.1%
Lägsta insats
2.00 kr
Högsta insats
1,000 kr
Spelautomater

Ecuador Gold

Spelautomater

Följ den tappra äventyraren Kane in i det mytomspunna templet i Ecuador Gold från ELK Studios. Expeditionen tar plats i den mystikfyllda och täta sydamerikanska regnskogen, där minimalt med ljus lyckas ta sig igenom den täta växtligheten. Ditt uppdrag är att utforska vilka rikedomar som kan tänkas gömma sig i templet tillsammans med Kane, och har du riktig tur kan det komma att belöna dig rikligt. Ecuador Gold har riktigt snygg grafik, trummande musik och spännande inslag så som kolossala symboler, expanderande rader och Avalanche Free drops. Häng med på det rafflande äventyret och håva in gömda skatter i Ecuador Gold!

Freespins, bonusrundor och grundspelsmekanik

Hur du spelar & vinner i Ecuador Gold

Ecuador Gold breder ut sig på 6 hjul och 4 rader. Du spelar dessutom med hela 4096 sätt att vinna på bara i basspelet så möjligheterna är näst intill oändliga – åtminstone om du jämför med de allra flesta av våra andra klassiska spelautomater där antalet vinstlinjer ofta ligger runt 20 stycken. Äventyraren Kane leder högvinstsymbolerna och följs av 3 stycken guldfärgade masker med olika ansiktsuttryck. Medelvinstsymbolerna består av en jaguar, en orm, en fågel och en reptil medan lågvinstsymbolerna utgörs av 4 simpla men spännande och mystikfyllda tecken.

Det finns även en så kallad Ghosting wild-symbol, och den kan droppa ner vart som helst på hjul nummer 3, 4, 5 och 6. När det dykt upp en Ghosting wild så rör den sig ett slumpmässigt antal steg på hjulen och lämnar fler wild-symboler i sina spår. Sist men absolut inte minst så finns det en bonussymbol i Ecuador Gold, som kan hjälpa dig att trigga Avalanche Free Drops vilket du kan läsa mer om lite längre ner!

Alla de nämnda symbolerna snurrar dock inte på hjulen, utan de droppar ner från ovan och lägger sig tillrätta på sina respektive hjulpositioner. Du vinner genom att landa identiska symboler på intilliggande hjul och vinstsymbolerna behöver inte heller ligga i direkt anslutning till varandra för att räknas, utan det räcker med att de ligger på efterföljande hjul med start längst från vänster. Alla symboler som är delaktiga i en vinst försvinner från spelplanen och lämnar plats åt ett nedfall av symboler som fyller upp de tomma positionerna. Detta fortsätter på samma vis så länge det bildas nya vinnande kombinationer och när det inte landar någon mer vinst efter ett symbolnedfall så drar nästa spelrunda iväg. Du kan slutligen satsa från 2 kr upp till 1000 kr per spinn i Ecuador Gold.

Kolossala symboler & expanderande rader

Alla standardsymboler i Ecuador Gold kan inte bara dyka upp och täcka 1 hjulposition, utan de kan även landa som super-, mega- eller episka symboler. Symbolerna täcker då antingen 2x2, 3x3 eller 4x4 hjulpositioner. Dessa stora symboler rensar till på köpet bort mindre symboler på sin väg neråt på spelplanen. Både när du landar vinnande kombinationer och när du aktiverar Avalanche Free drops-funktionen så expanderar spelplanen upp till så mycket som 8 rader, och detta kan du läsa vidare om i stycket nedan!

Avalanche Free drops i Ecuador Gold

Bonusen med gratisspinn aktiveras när det landar 3 eller fler bonussymboler på en och samma spelrunda i Ecuador Gold. Du belönas då med ett visst antal freespins, eller Avalanche Free drops som de kallas här i denna spelautomat. 3 bonussymboler ger 10 Free drops, 4 symboler ger 15 Free drops, 5 symboler ger 20 Free drops och 6 symboler ger slutligen hela 25 Free drops. När bonusspelet drar igång så är Säkerhetsnivån satt på de 4 ursprungliga raderna. Säkerhetsnivån höjs sedan med 1 rad för varje nytt Free drop som resulterar i en vinst upp till 8 rader som mest. Detta innebär att spelplanen kan expandera till att bestå av 6 hjul och 8 rader istället för bara 4! När ett nytt Free drop inleds så startar det alltid på den aktuella Säkerhetsnivån.

Insatsstrategier

De 4 insatsstrategierna är en riktig klassiker i ELK-spel. Den första strategin du kan testa kallas för Optimizer, och här baseras din aktuella insats på en viss procent av din totala balans och justeras sedan därefter. Leveller höjer istället din insats med två nivåer efter fem raka förluster, och när du vinner så återställs den. Booster ökar på din insats en nivå i taget vid förlust och återställer insatsen så fort du vinner på ett spinn. Jumper höjer slutligen din insats en nivå i taget vid varje efterföljande vinst, och återställer den när du inte vinner på ett symbolnedfall.

Slutsats

Ecuador Gold är en äventyrlig spelautomat som bjuder på både snygg grafik och spännande bonusfunktioner, där Avalanche Free drops helt klart är huvudpunkten. Vi gillar verkligen spelets tema, och just det spännande äventyrstemat är mycket populärt i casinospel. Vi har sedan tidigare bland annat Hidden Valley, Jaguar Temple samt Ark of Mystery som alla tre bjuder på rafflande expeditioner i mystikfyllda miljöer. Du har alla förutsättningar som krävs för att lokalisera de riktigt stora skatterna, så plocka fram äventyrslusten och ta dig an utmaningen i Ecuador Gold!

Dwarf Mine
Dwarf Mine
9.6

Det gäller att du gräver riktigt djupt för att hitta de stora guldklimparna i Dwarf Mine f......

Temple of Nudges
Temple of Nudges
9.5

Temple of Nudges är namnet på den spelautomat NetEnt serverade till oss i slutet av mars 2......

The Grand
The Grand
9.7

The Grand från Quickspin transporterar dig tillbaka till det glamourösa 20-talet, där allt......

Cash Vandal
Cash Vandal
8.5

Häng med på en rafflande resa genom Europas mest spännande städer i Cash Vandal från Play’......

Scudamore's Super Stakes
Scudamore's Super Stakes
9.8

Scudamore’s Super Stakes från NetEnt är helt klart det rätta spelet för dig som älskar far......