Easter Island - recension, RTP och speltips!

9.8

Översikt

Titel
Easter Island
Tillverkare
Yggdrasil
RTP
96.1%
Lägsta insats
1.00 kr
Högsta insats
2,000 kr
Spelautomater

Easter Island

Spelautomater

Välkommen till Easter Island - spelautomaten som tveklöst kommer att få dig på gott humör! Vår svenska speltillverkare Yggdrasil har skapat ett spel där det bubblar av härliga färger och livlig fantasi, och så fort du öppnar Easter Island så möts du av slående bra grafik som verkligen imponerar. Det spelas samtidigt glädjefylld, härlig musik som ökar i intensitet när du drar igång hjulen. Två stycken figurer av sten hejar på dig från varsin sida av spelplanen och varje gång det landar en vinst så firar de ordentligt. Easter Island bjuder dessutom på flera roliga funktioner. Vad sägs om re-spins vid varje vinst, spännande wild-symboler och expanderande hjul som även adderar vinstlinjer, vilket i sin tur ger dig fler sätt att vinna på! Vi är helt klart vana vid att Yggdrasil gång på gång levererar de bästa slotsen på nätet, och Easter Island är absolut inget undantag!

Freespins, bonusrundor och grundspelsmekanik

Hur du spelar & vinner i Easter Island

Innan du börjar snurra i Easter Island så behöver du bara justera ditt myntvärde mellan 0,04 och 80,00 vilket låter dig göra satsningar som sträcker sig från 1 kr upp till 2000 kr per snurr. Detta gör du enkelt genom att klicka på plus- eller minustecknet längst ner till vänster på din skärm där du hittar Myntvärde. Du börjar sedan spela med 5 hjul och 3 rader, och när spelet har just 3 rader så finns det 27 vinstlinjer som betalar från vänster. Expanderar hjulen till 4 rader så spelar du däremot istället med 65 vinstlinjer som också betalar från vänster till höger. När spelplanen växt upp till hela 5 rader så spelar du med inget mindre än 103 vinstlinjer!

Easter Island har 9 standardsymboler i härliga, ljusa färger. Bland de högbetalande symbolerna hittar vi en röd fågel och en orange räv följt av tre olika ödlor enligt färgerna grön, lila och blå. De snirkliga lågvinstsymbolerna består av orange hjärta, grön ruter, lila klöver och blå spader. Du vinner när det landar minst tre stycken identiska symboler på raken på en insatslinje, med start från vänster. Det finns även en wild-symbol i spelet som vi pratar mer om lite längre ner.

Re-spins med symbolswap

Easter Island har en mycket spännande specialfunktion som kallas Re-spins med symbolswap och varje gång det landar en vinst i huvudspelet så belönas du alltså med ett re-spin. När omsnurret triggas så belönas du dessutom med ett symbolbyte som kan ge dig extra fina vinster. Det går till så att under ditt re-spin så suger den ena stenfiguren in symbolerna i den vinnande kombinationen som triggade omsnurret, varpå den andra stenfiguren spottar ut symbolerna igen så att de ersätter andra symboler på hjulen. Vinner du på en av lågvinstsymbolerna så byts alla övriga lågvinstsymboler som finns på hjulen ut mot den vinnande symbolen under omsnurret. Samma sak gäller om du vinner på en högvinstsymbol, och då byts istället alla övriga högvinstsymboler ut mot den vinnande symbolen under ditt re-spin. Landar du ytterligare vinster på ett re-spin så kommer det däremot inte att trigga ytterligare omsnurr.

Expanderande hjul i Easter Island

Den Expanderande hjul-funktionen i Easter Island är riktigt spännande, och det är även här som det antal vinstlinjer du spelar med ökar. Funktionen är för det första väldigt tillfredsställande sett till hur bra Yggdrasil har lyckats animera den, och det faktum att den dessutom kan bjuda på storvinster får det att kittla lite extra i maggropen. Vinner du med 3 identiska symboler under huvudspelet så får du som bekant ett re-spin med symbolswap, men hjulen kommer då inte expandera. Det är istället när du träffar en vinst med 4-of-a-kind under huvudspelet som det blir riktigt spännande. Det adderas då 2 stycken extra rader, vilket medför att ditt re-spin spelas med 65 vinstlinjer. Lyckas du träffa en vinst med 5-of-a-kind på ett snurr under huvudspelet så adderas inget mindre än hela 4 extra rader, och ditt omsnurr spelas då med 103 vinstlinjer!

Expanderande wild-symboler

Easter Island bjuder inte bara på expanderande hjul, utan även på expanderande wild-symboler. Det är svårt att missa dessa snygga, guldfärgade wild-symboler och de substituerar även alla övriga symboler i spelet när de dyker upp. Wild-symboler kan landa på hjul nummer 2 och 4 både under huvudspelet och under re-spins. Den expanderande wild-funktionen aktiveras när en wild-symbol landar på ett vinnande snurr, och när detta sker i huvudspelet så blir wild-symbolen först sticky och klibbar sig fast på sin position under symbolbytet. När hjulen sedan expanderar så gör wild-symbolen likadant och täcker då hela hjulet ifråga. Landar det istället en wild-symbol under ett re-spin så expanderar den direkt och täcker hela hjulet.

Slutsats

Yggdrasil har än en gång överträffat sig själva med Easter Island, och spelet är väldigt underhållande samtidigt som det även är mycket behagande både för ögat och örat tack vare grafiken och musiken som spelas i bakgrunden. Du kan spela Easter Island via din mobil, surfplatta och dator vilket såklart är ett ytterligare plus i kanten. Både de expanderande hjulen och wild-symbolerna tar spelet till nästa nivå och vi gillar verkligen det faktum att dina vinstlinjer och vinstchanser ökar under dessa funktioner. Spelet är generöst med ett re-spin vid varje vinst, och när även symbolswap-funktionen läggs till så känns det verkligen som att Yggdrasil lyckats arbeta fram ett vinnande koncept i Easter Island!

Dwarf Mine
Dwarf Mine
9.6

Det gäller att du gräver riktigt djupt för att hitta de stora guldklimparna i Dwarf Mine f......

Temple of Nudges
Temple of Nudges
9.5

Temple of Nudges är namnet på den spelautomat NetEnt serverade till oss i slutet av mars 2......

The Grand
The Grand
9.7

The Grand från Quickspin transporterar dig tillbaka till det glamourösa 20-talet, där allt......

Cash Vandal
Cash Vandal
8.5

Häng med på en rafflande resa genom Europas mest spännande städer i Cash Vandal från Play’......

Scudamore's Super Stakes
Scudamore's Super Stakes
9.8

Scudamore’s Super Stakes från NetEnt är helt klart det rätta spelet för dig som älskar far......