Dracula - recension, RTP och speltips!

9.2

Översikt

Titel
Dracula
Tillverkare
NetEnt
RTP
96.6%
Lägsta insats
2.00 kr
Högsta insats
2,000 kr
Spelautomater

Dracula

Spelautomater

Omkring år 2010 rådde en trend då det var otroligt populärt att porträttera just vampyrer i filmer och berättelser, titta bara på Twilight-filmerna och vilken succé de blev. Det finns dock en vampyr som står över alla andra – och det är den legendariska Dracula! Berättelsen filmatiserades av Universal redan år 1931 och i april 2015 släppte NetEnt Dracula videoslot tillsammans med Universal, som en del i Universal Monsters-serien. Dracula är en mörk och blodisande 3D-slot full av fladdermöss och läskiga specialfunktioner. Den skräckinjagande Dracula sitter på din vänstra sida och på den högra sidan skymtar en vacker kvinna. Här finns staplade wild-symboler, en slumpmässig Fladdermusfunktion och ett freespins-spel där dramatiken når nya nivåer. Dracula bjuder dessutom på grymt bra grafik och ljudeffekter som garanterat får det att krypa i dig av skräckblandad förtjusning. Sedan tidigare i NetEnts sammanslagning med Universal har spelare kunnat snurra i både Creature from the Black Lagoon där det skräckinjagande monstret lurar i vattnet, samt The Invisible Man där en vetenskapsman lyckats göra sig själv osynlig och går omkring med bandage kring huvudet och ansiktet. I Dracula får du istället stöta på ett monster som är betydligt mer likt en riktig människa så var försiktig när mörkret tätnar, för annars kan du sluta som vampyrföda när du sätter snurr på hjulen i denna läskiga spelautomat!

Freespins, bonusrundor och grundspelsmekanik

Hur du spelar Dracula

I Dracula kan du satsa mellan 2 kr och 2000 kr på ett snurr genom att justera ditt myntvärde och din insatsnivå, och det finns 40 vinstlinjer som betalar från vänster till höger. Bland standardsymbolerna hittar vi en dam i hatt, en fiskare och en man med pengar i händerna samt de 4 lågvinstsymboler i form av A, K, Q och J. Den klassiska wild-symbolen i Dracula kan enbart dyka upp under huvudspelet på hjul nummer 2, 3 och 4, och den ersätter alla övriga symboler i spelet. Det finns två stycken staplade symboler under huvudspelet och den ena är Dracula i egen hög person. Han kan bara dyka upp på hjul nummer 2, och den andra staplade symbolen är Lady-symbolen som istället huserar på hjul nummer 4. Båda dessa symboler kan landa så att de täcker mellan 1-3 positioner på ett hjul och de ersätter precis som wild-symbolen alla andra symboler i spelet. Landar de båda staplade symbolerna helt på respektive hjul samtidigt så triggas 10 freespins.

Fladdermusfunktionen i Dracula

Fladdermusfunktionen är en slumpmässig funktion som kan aktiveras en gång per spinn när du snurrar i huvudspelet. När funktionen triggas så förvandlar sig Dracula till en stor svärm av fladdermöss som flyger in över spelplanen. Fladdermössen landar någonstans på hjulen och får då ett visst antal av en slumpmässigt utvald symbol att landa i ett kluster, vilket kan ge rejält blodiga vinster. Även wild-symbolen kan vara den symbol som klustret består av och när detta sker finns det goda chanser till en storvinst där Dracula exploderar i ett moln av fladdermöss!

Dracula freespins

Du når freespins-spelet när hela den staplade Dracula-symbolen landar på hjul nummer 2 och hela den staplade Lady-symbolen landar på hjul nummer 4. Efter ett dramatiskt intro börjar det minst lika dramatiska freespins-spelet, och under varje gratissnurr aktiveras spelets Fladdermusfunktion där mellan 4-20 identiska symboler landar i ett kluster. En staplad wild-symbol med Dracula och Lady tillsammans visas bara under freespins-spelet på hjul nummer 3 och aktiverar två extra freespins då den landar helt synlig på hjulet. Alla de tre staplade symbolerna i spelet kan landa helt eller delvis beroende på hur hjulet ifråga stannar, men det är alltså när de landar helt synliga som det kan bli riktigt spännande!

Slutsats

Dracula är en otroligt välgjord spelautomat som bjuder på en nervkittlande atmosfär och riktigt bra effekter både sett till det visuella och det du hör när du snurrar. När Fladdermusfunktionen drar igång under spelrundorna i freespins-spelet gäller det att du är beredd på att sätta huggtänderna i myntvinster som kan sträcka sig upp till hela 80 000 mynt på bara ett enda snurr!

Joker Gems
Joker Gems
8.1

Häng med ELK Studios långt ut i rymden på ett kosmiskt äventyr i Joker Gems, en spejsad sp......

Hanzo's Dojo
Hanzo's Dojo
9.7

Legenden om den berömda samurajen Hattori Hanzo kommer till liv i den actionpackade spelau......

BerryBurst (MAX)
BerryBurst (MAX)
9.4

Gör dig redo för en fruktig casinosensation signerad svenska speljätten NetEnt, i form av......

Rise of Olympus
Rise of Olympus
9.1

Rise of Olympus är en medryckande spelautomat från Play’n GO som är baserad på grekisk myt......

Hidden Valley
Hidden Valley
9.5

Hidden Valley är en orientalisk spelautomat från Quickspin, vars tema är baserat på legend......