Crystal Queen - recension, RTP och speltips!

8.1

Översikt

Titel
Crystal Queen
Tillverkare
Quickspin
RTP
96.1%
Lägsta insats
1.00 kr
Högsta insats
1,000 kr
Spelautomater

Crystal Queen

Spelautomater

Crystal Queen är ett magiskt sagospel signerat den svenska tillverkaren Quickspin. Spelet är baserat på den älskade sagan om Snödrottningen av HC Andersen från 1800-talets mitt. I berättelsen kidnappar Snödrottningen barnet Kaj, och hans vän Gerda måste då besegra drottningen för att lyckas rädda honom. Crystal Queen bjuder både på magisk sagomusik och tecknad grafik med en bakgrund som utgörs av ett glittrande vackert snölandskap. Quickspin är riktiga veteraner när det gäller spelautomater baserade på kända sagor, och de har tidigare släppt titlar så som Big Bad Wolf och Pied Piper. Ta del av en ny version av ännu en älskad sagoklassiker med svepande hjul, spridda wild-symboler och freespins i Crystal Queen!

Freespins, bonusrundor och grundspelsmekanik

Hur du spelar Crystal Queen

I Crystal Queen så börjar du spela på 5 hjul och 3 rader, men spelplanen kommer sedan att expandera till och från upp till hela 6 hjul och samtidigt öka den totala vinstmultiplikatorn! Du inleder dessutom varje ny spelrunda med 20 vinstlinjer, vilket också kan öka upp till hela 56 vinnande linjer. Du kan satsa mellan 1-1000 kr per spinn och det finns såklart även ett antal vackra symboler i Crystal Queen. Bland högvinstsymbolerna så är det Snödrottningen själv som betalar bäst följt av Gerda, Kaj och en ren. Lågvinstsymbolerna kommer i sin tur i form av det klassiska A, K, Q, J och 10.

Scatter-symbolen har en röd ädelsten omgiven av guld som motiv, och den hjälper dig att aktivera freespins-bonusen i Crystal Queen. Scatter-symboler kan landa vart som helst på hjul nummer 2, 3 och 4 i basspelet. Det finns sist men inte minst 2 olika wild-symboler i Crystal Queen, och dessa går vi igenom här nedanför!

Crystal Queen wild-symboler

Den vanliga wild-symbolen i Crystal Queen kan dyka upp på hjul nummer 4 och 5 i huvudspelet, och på hjul nummer 1, 2, 4 och 5 i freespins-bonusen. De klassiska wild-symbolerna substituerar för alla standardsymboler i spelet, men inte för bonus-scatters eller de så kallade spridda wild-symbolerna. Spridda wilds kan istället visas på hjul nummer 1, 2 och 3 i huvudspelet och på hjul nummer 2, 3 och 4 i freespins-spelet. När det dyker upp en spridd wild-symbol någonstans på hjulen så adderar den ytterligare 1-5 wild-symboler på slumpmässigt utvalda hjulpositioner intill den spridda wild-symbolen. Spridda wilds ersätter dessutom alla symboler förutom scatters.

Svepande hjul, extra rader & multiplikatorer

Den svepande hjul-funktionen triggas varje gång det landar en vinnande symbolkombination på hjulen. Symbolerna som ingår i vinsten försvinner då från spelplanen och de tomma hjulpositionerna fylls av nya symboler som faller ner från ovan. Alla eventuella nya vinster efter symbolnedfallet adderas därefter till den befintliga vinsten innan de nya vinstsymbolerna också försvinner. Funktionen fortsätter rulla fram till dess att inga nya vinstkombinationer skapas efter ett symbolnedfall. För varje efterföljande symbolsvep så tinas även en ny rad upp, och som mest kan du tina upp hela 6 rader tillsammans med ökande vinstmultiplikatorer. Varje upptinad rad lägger dessutom till ytterligare 12 vinstlinjer, och det ser närmare bestämt ut såhär:

Efter det 1:a svepet läggs den 4:e raden till med 12 nya vinstlinjer och alla vinster betalar x2.
Efter det 2:a svepet läggs den 5:e raden till med 12 nya vinstlinjer och alla vinster betalar x3.
Efter det 3:e svepet läggs den 6:e raden till med 12 nya vinstlinjer och alla vinster betalar x5.

Crystal Queen freespins-bonus

Du aktiverar freespins-spelet i Crystal Queen när det landar minst 3 scatter-symboler på en spelrunda, och du får då närmare bestämt 10 gratisspinn. Innan freespins-bonusen inleds så smälter snön och lämnar plats åt den grönskande sommaren som sprudlar av härliga färger. Freespins-bonusen spelas sedan med alla de 6 hjulen och 56 vinstlinjerna, och vinster betalar även med start från både vänster och höger. För varje efterföljande vinst så ökar din vinstmultiplikator till 2x, 3x och slutligen 5x, och det är med andra ord här det blir möjligt att landa riktigt fina storvinster!

Slutsats

Crystal Queen är en härligt frostig spelautomat med många spännande funktioner. De svepande hjulen med expanderande rader och ökande vinstmultiplikatorer gör att det aldrig hinner bli tråkigt mellan spinnen, för så fort du vinner får du både fler vinstlinjer och högre multiplikatorer. När du aktiverar freespins-bonusen och spelar med alla 6 rader och 56 vinstlinjer som betalar åt båda hållen så kan du förbereda dig på stora vinstrassel i Crystal Queen!

Dwarf Mine
Dwarf Mine
9.6

Det gäller att du gräver riktigt djupt för att hitta de stora guldklimparna i Dwarf Mine f......

Temple of Nudges
Temple of Nudges
9.5

Temple of Nudges är namnet på den spelautomat NetEnt serverade till oss i slutet av mars 2......

The Grand
The Grand
9.7

The Grand från Quickspin transporterar dig tillbaka till det glamourösa 20-talet, där allt......

Cash Vandal
Cash Vandal
8.5

Häng med på en rafflande resa genom Europas mest spännande städer i Cash Vandal från Play’......

Scudamore's Super Stakes
Scudamore's Super Stakes
9.8

Scudamore’s Super Stakes från NetEnt är helt klart det rätta spelet för dig som älskar far......