Cosmic Fortune - recension, RTP och speltips!

9.1

Översikt

Titel
Cosmic Fortune
Tillverkare
NetEnt
RTP
96.9%
Lägsta insats
3.00 kr
Högsta insats
750 kr
Spelautomater

Cosmic Fortune

Spelautomater

I Cosmic Fortune bjuder NetEnt på ett intergalaktiskt äventyr av rang och efter ett intro som påminner lite om ett gammalt datorspel så skickas du rakt ut i rymdens mörker! Rymden är en spännande plats, och här får du ta del av oändligheten på NetEnts vis. Lugn och lagom spejsad musik spelas i bakgrunden, men med Avalanhce-vinster, en Free Fall-funktion och inget mindre än 5 jackpottar så blir din spelupplevelse garanterat minst sagt rafflande. Bege dig ut i rymden och uppta kampen mot de onda UFO-varelserna direkt i Cosmic Fortune!

Freespins, bonusrundor och grundspelsmekanik

Hur du spelar Cosmic Fortune

Cosmic Fortune spelas på det klassiska 5 hjul och 3 rader, med 15 vinstlinjer som löper kors och tvärs över spelplanen. Bland symbolerna hittar vi först och främst den lilla rymdkämpen med blåguldig hjälm följt av ett rött rymdmonster, en röd och en orange UFO-varelse samt ett rymdskepp, halvmåne och en meteor. Wild-symbolen har ett guldfärgat W som motiv, och den ersätter alla symboler förutom scatter-symbolen i Cosmic Fortune. När som helst på ett spinn i huvudspelet eller under Free Fall-funktionen så kan wild-symboler dyka upp slumpmässigt på hjul nummer 2-4. Scatter-symbolen har en blå blixt tvärs över sig och med den kan du vinna inträde till Free Fall-bonusen, som i sin tur kan leda till att du vinner en av jackpottarna i Cosmic Fortune! Du kan satsa mellan 3-750 kr per spelrunda, och du väljer din insats genom att justera myntvärde och insatsnivå innan du sätter fart på hjulen.

Avalanche-funktionen i Cosmic Fortune

I Cosmic Fortune så faller symbolerna ner på hjulen från ovan. Varje gång du landar en vinnande linje så startar Avalanche-funktionen där de vinnande symbolerna försvinner från hjulen och ger plats för ett nytt symbolnedfall. Avalanche-funktionen avslutas när inga fler vinnande symboler dyker upp på hjulen, och du fortsätter då spinna som vanligt. Det krävs minst 3 identiska symboler i rad på en vinnande insatslinje, och varje vinst startar Avalanche-funktionen oavsett vilken typ av symboler den består av!

Free Fall-funktionen

Det finns även en så kallad Free Fall-funktion i Cosmic Fortune, och den aktiveras när det landar 3 scatter-symboler på ett spinn i huvudspelet. De 10 Free Falls du belönas med då ökar dina chanser att lyckas vinna stort, och för varje ytterligare scatter-symbol som landar under själva Free Fall-funktionen så får du ytterligare 5 Free Falls. Free Fall-funktionen börjar när det inte finns några fler vinster och Avalanche-funktionen har avslutats på det aktiverande spinnet. Under Free Fall-funktionen så förvandlas alla vinnande symboler till kulor som samlas i rymdkämpens skepp. Vid slutet av Free Fall-funktionen aktiveras bonusspelet, där dina insamlade kulor faller fritt. Landar det tillräckligt med kulor i jackpottsamlingskoppen kan du förvänta dig en rejäl vinst, men mer om det här nedanför!

Jackpottar i Cosmic Fortune

Det allra mest spännande inslaget i Cosmic Fortune är utan tvekan det faktum att det finns progressiva jackpottar att vinna! Du kan som tidigare nämnt vinna en jackpott i bonusspelet om du har lite tur. Det hela går ut på att dina kulor ska lyckas landa i jackpottsamlingskoppen, men de kan även landa i de olika myntvinstkopparna. Själva jackpott-spelet aktiveras när det landat 3 kulor i jackpottsamlingskoppen och det finns närmare bestämt hela 5 stycken jackpottar i spelet.

De 2 minsta är fasta och de kallas för Mini och Rapid, medan resterade 3 jackpottar är progressiva och växer alltså i takt med att spelare gör satsningar i Cosmic Fortune. De progressiva jackpottarna kallas Midi, Major och Mega, där den sistnämnda är den allra största och 3.3% av alla insatser går rakt in i dessa jackpottar. Även under jackpott-bonusen faller kulor ner från ovan och träffar du en och samma jackpottsamlarkopp 3 gånger så vinner du den motsvarande jackpotten!

Slutsats

Cosmic Fortune är en spelautomat som åldras med klass, och trots att den släpptes redan under 2014 så är den fortfarande populär bland spelare. Det bjuds på ett relativt hög RTP på 96.9% vilket alltid kan vara en faktor som lockar spelare, och sen är det ju alltid trevligt med jackpottar för den delen med. Cosmic fortune är inte heller den enda spelautomaten som ger dig chansen att jaga efter rymdens rikedomar, utan det finns ett något modernare slotsspel från Play’n GO som har ett skönt, lite retro rymdtema och det är såklart Planet Fortune vi pratar om. Här finns det däremot inga jackpottar, utan det bjuds istället på stora vinstchanser i en Magnetiskt Kaos-funktion och en Robotrevolution med sticky wilds!

Nitro Circus
Nitro Circus
9.8

Den 15:e november 2018 markerade ett historiskt datum för Yggdrasil, för då släpptes spela......

Dragon Maiden
Dragon Maiden
9.5

Fjärran bergstoppar skymtar bakom hjulen i Dragon Maiden från Play’n GO, där det gäller at......

Tiger's Glory
Tiger's Glory
9.3

Hör tigerns mäktiga vrål i Tiger’s Glory från Quickspin! Detta slotsspel utspelar sig på d......

Vegas Diamonds
Vegas Diamonds
9.1

Välkommen till Las Vegas! ELK Studios släppte en vacker och oerhört färgsprakande spelauto......

Gunslinger: Reloaded
Gunslinger: Reloaded
9.4

Gunslinger: Reloaded är ett actionpackat casinospel från Play’n GO, som släpptes under hös......