Chibeasties 2 - recension, RTP och speltips!

9.2

Översikt

Titel
Chibeasties 2
Tillverkare
Yggdrasil
RTP
96.2%
Lägsta insats
2.00 kr
Högsta insats
1,000 kr
Spelautomater

Chibeasties 2

Spelautomater

Det tog nästan 2 hela år men nu är de märkliga varelserna äntligen tillbaka i Chibeasties 2 för ett ännu mer spännande och magiskt äventyr! I föregångaren Chibeasties finns enbart ett freespins-spel med expanderande symboler, medan du här i Chibeasties 2 istället själv får välja en av fyra spelvärldar att snurra i - och alla världar har dessutom varsin egen wild-funktion! Med lite tur kan wild-funktioner slumpmässigt muteras och kombineras med varandra under huvudspelet, och under freespins sker wild-mutationen istället varje gång det landar en wild. Är du sugen på ett spel med härligt färgglad grafik och många roliga specialfunktioner så är Chibeasties 2 definitivt något för dig!

Freespins, bonusrundor och grundspelsmekanik

Hur du spelar Chibeasties 2

Chibeasties 2 har 5 hjul, 3 rader, 20 insatslinjer och du kan satsa mellan 2 kr och 1000 kr på ett snurr genom att justera myntvärdet mellan 0.10 och 50.00. De symboler som ger höga vinster i spelet är charmiga Chibeastie-varelser i färgerna röd, lila, blå och grön där den röda är mest värd och den gröna är minst värd. De symboler som betalar ut lite lägre är svampar som går i samma färgskala som de högt utbetalande symbolerna, alltså från röd till lila, blå och slutligen grön. Det krävs minst 3 identiska symboler på rad på en insatslinje från vänster till höger för en vinst, och skulle du till exempel lyckas landa hela 5 stycken röda varelser på rad så betalar detta ut 250 mynt.

Välj din värld med unik wild-funktion

Det finns 4 olika världar eller spellägen i Chibeasties 2, som alla har varsin unik wild-funktion. Du kan under spelets gång fritt välja vilken värld du vill spela i och du byter helt enkelt genom att klicka på knappen för spellägen och sedan den värld du vill besöka för några snurr. Först ut hittar vi den rosa Spegelvärlden och här beter sig wild-symbolerna så att de kopierar sig själv spegelvänt. När det landar en wild-symbol någonstans på hjulen så får du alltså upp till ytterligare 2 stycken wild-symboler som placeras ut spegelvänt i förhållande till den eller de wild-symboler som landade på spelplanen. Exakt vart de spegelvända wild-symbolerna landar bestäms slumpmässigt.

Den röda världen har i sin tur Expanderande Wilds, vilket helt enkelt innebär att de wild-symboler som landar på en position på spelplanen expanderar så att de täcker hela hjulet ifråga. I den gröna Teleportvärlden så byter de wild-symboler som landar plats med andra symboler på hjulen för att kunna skapa de bästa möjliga vinstkombinationerna. Den blå Slumpvärlden bjuder slutligen på mellan 1-4 extra wild-symboler som slumpmässigt placeras ut på positioner varje gång det landar en wild-symbol på ett snurr. De nya wild-symbolerna kan inte landa på eventuella freespins-symboler eller redan befintliga wild-symboler.

Under varje snurr i huvudspelet, oavsett vilket spelläge du har valt, kan så kallade muterade wild-symboler aktiveras. Efter att en eller flera wild-symboler som landar på ett snurr har aktiverat sin unika funktion för den värld du spelar i så kan wild-symbolerna då muteras och bli till wild-symboler från en annan spelvärld. Denna funktion med combo wilds kan verkligen leda till extra fina vinster!

Chibeasties 2 freespins

För att du ska få freespins i Chibeasties 2 så gäller det att minst 3 freespins-symboler landar på ett spinn, vilket ger dig 7 stycken gratissnurr. Landar det däremot 4 freespins-symboler samtidigt så belönas du med 15 gratissnurr medan 5 symboler leder till hela 30 gratissnurr. Freespins-rundan äger sedan rum i det spelläge du befann dig i när gratissnurren triggades igång och de spelas alltså även med tillhörande wild-funktion. Alla wild-symboler som landar under freespins-omgångar muteras dock även till combo wilds vilken kan bjuda på riktigt härliga vinster. Du kan inte byta värld när du befinner dig i freespins-läget, men så fort dina gratissnurr är färdigspelande kan du återigen byta spelläge om du önskar.

Slutsats

Yggdrasil har verkligen steppat upp rejält från det första Chibeasties-spelet och valet bland de fyra världarna med de olika wild-funktionerna ger Chibeasties 2 ytterligare en dimension och större mångsidighet. Tycker du om upplägget i Chibeasties 2 så gör du även rätt i att testa ett annat Yggdrasil-spel, och det är Orient Express. Här förflyttar du dig också mellan olika spelvärldar som har sina egna specialfunktioner, på din väg genom Europa!

Dwarf Mine
Dwarf Mine
9.6

Det gäller att du gräver riktigt djupt för att hitta de stora guldklimparna i Dwarf Mine f......

Temple of Nudges
Temple of Nudges
9.5

Temple of Nudges är namnet på den spelautomat NetEnt serverade till oss i slutet av mars 2......

The Grand
The Grand
9.7

The Grand från Quickspin transporterar dig tillbaka till det glamourösa 20-talet, där allt......

Cash Vandal
Cash Vandal
8.5

Häng med på en rafflande resa genom Europas mest spännande städer i Cash Vandal från Play’......

Scudamore's Super Stakes
Scudamore's Super Stakes
9.8

Scudamore’s Super Stakes från NetEnt är helt klart det rätta spelet för dig som älskar far......