Chibeasties - recension, RTP och speltips!

8.7

Översikt

Titel
Chibeasties
Tillverkare
Yggdrasil
RTP
96.2%
Lägsta insats
2.00 kr
Högsta insats
400 kr
Spelautomater

Chibeasties

Spelautomater

De är märkliga, de är lustiga, de är Chibeasties! Sommaren 2015 inleddes med att Yggdrasil släppte lös dessa egendomliga varelser, som bor djupt inne i en magisk skog. Chibeasties är det perfekta spelet för dig som gillar riktigt färgglada symboler och bra grafik för här bjuder Yggdrasil minst sagt på en visuellt fantastisk upplevelse, som säkerligen kan få dig på riktigt gott humör. Det svämmar inte direkt över av specialfunktioner i Chibeasties, men du kan åtminstone få upp till hel 40 freespins som spelas med en utvald symbol som expanderar över hela hjul. Tycker du om temat på spelet, men ändå vill ha mer äventyr och specialfunktioner så ska du istället kolla in uppföljaren Chibeasties 2 där du bland annat själv får välja vilken värld du spelar i och kan skapa spännande mutationer!

Freespins, bonusrundor och grundspelsmekanik

Hur du spelar Chibeasties

Innan du kliver in i Chibeasties magiska värld så ska du börja med att justera din insats. Det du väljer är ditt myntvärde och alternativ finns från 0.10 upp till 20, vilket motsvarar 2-400 kr per snurr. Spelet har 5 hjul, 3 rader och 20 insatslinjer och här snurrar 4 Chibeasties-varelser i olika färger som de mest värda symbolerna. Du kommer även stöta på 4 olika växter enligt färgerna blå, orange, ljust brun och lila. Du vinner när det landar minst 3 identiska symboler efter varandra med start från vänster på en insatslinje. Det finns även en freespins-symbol som tar dig till huvudattraktionen i Chibeasties och en wild-symbol som ersätter alla övriga symboler i spelet, men inte freespins-symbolen.

Chibeasties freespins

Freespins-symbolerna i Chibeasties kan landa överallt på hjulen, och 3 stycken som landar på en och samma spelrunda belönar dig med 10 gratissnurr. 4 freespins-symboler på ett snurr ger istället 20 gratissnurr medan 5 stycken symboler i sin tur belönar dig med hela 40 freespins. Innan dina freespins börjar spelas så väljs en symbol slumpmässigt ut till att få vara den nervkittlande, expanderande symbolen under hela freespins-spelet. Varje gång en utvald symbol landar på ett hjul så kommer den att expandera så att den täcker hela hjulet ifråga.

Innan symbolen expanderar så betalas eventuella vinster ut, varpå en ytterligare utbetalning sker även efter expanderingen. Skulle det till exempel vara så att en rad har en vinst både före och efter expansionen sker, så kommer den vinsten att betala ut två gånger, vilket innebär att du får dubbla vinster i freespins-spelet! Wild-symbolen kan också vara den som väljs ut, vilket ger dig ännu större chanser till fina vinster. Du kan däremot inte vinna fler gratissnurr under freespins-rundorna, eftersom freespins-symbolerna inte kan landa på hjulen just då.

Slutsats

Allt som allt så är Chibeasties en rolig spelautomat där du säkert kan få till en riktigt härlig spelstund eller två. Det har dessutom optimerats så att du kan spendera denna trevliga spelstund i soffan via din surfplatta eller mobil, eller vid köksbordet med din dator. Chibeasties har inte så många specialfunktioner, utan det hela kretsar kring freespins-spelet med de expanderande symbolerna och dubbla vinsterna.

Nitro Circus
Nitro Circus
9.8

Den 15:e november 2018 markerade ett historiskt datum för Yggdrasil, för då släpptes spela......

Dragon Maiden
Dragon Maiden
9.5

Fjärran bergstoppar skymtar bakom hjulen i Dragon Maiden från Play’n GO, där det gäller at......

Tiger's Glory
Tiger's Glory
9.3

Hör tigerns mäktiga vrål i Tiger’s Glory från Quickspin! Detta slotsspel utspelar sig på d......

Vegas Diamonds
Vegas Diamonds
9.1

Välkommen till Las Vegas! ELK Studios släppte en vacker och oerhört färgsprakande spelauto......

Gunslinger: Reloaded
Gunslinger: Reloaded
9.4

Gunslinger: Reloaded är ett actionpackat casinospel från Play’n GO, som släpptes under hös......