Book of Dead - recension, RTP och speltips!

9.5

Översikt

Titel
Book of Dead
Tillverkare
Play'n GO
RTP
96.2%
Lägsta insats
1.00 kr
Högsta insats
1,000 kr
Spelautomater

Book of Dead

Spelautomater

I Book of Dead från Play’n GO får du följa med äventyraren Rich Wilde på en resa tillbaka i tiden, som bjuder på ett storslaget äventyr i det antika Egypten bland tempel och sfinxer! I bakgrunden spelas stämningshöjande musik som får det att kittla av spänning i kroppen och grafiken är av toppklass. När du sätter fart på hjulen väntar rafflande freespins med expanderande symboler som hjälper dig mot större vinster, och en Dubbel-runda för dig som känner dig modig nog att riskera din vinst för chansen att få den mångdubblad. Vågar du öppna Book of Dead?

Freespins, bonusrundor och grundspelsmekanik

Hur du spelar Book of Dead

Book of Dead spelas på en klassisk hjullayout med 5 hjul och 3 rader, och det finns även 10 vinstlinjer som betalar från vänster till höger. Högvinstsymbolerna som snurrar på hjulen sprudlar av vackra färger och inleds med Rich Wilde själv följt av en farao, en sfinx och en skarabé. Lågvinstsymbolerna utgörs i sin tur av A, K, Q, J och 10 skrivet med snirkliga och guldmelerade bokstäver. Det krävs bara 2 identiska högvinstsymboler i rad på en insatslinje för att du ska vinna, medan det krävs 3 likadana lågvinstsymboler för att skapa en vinnande kombination.

Den otäcka boken agerar både wild- och scatter-symbol i spelet och ersätter således först och främst alla övriga symboler för att bilda vinnande kombinationer på hjulen. Symbolen med boken som motiv kan även hjälpa dig att aktivera freespins! Du kan satsa från 1 kr upp till 1000 kr per spelrunda och du ställer in din perfekta insats genom att justera myntvärde mellan 0.01 och 2.00 samt antalet mynt mellan 1-5 och antalet aktiva vinstlinjer mellan 1 och 10.

Book of Dead freespins

För att freespins-bonusen i Book of Dead ska aktiveras så krävs det att det landar minst 3 stycken scatter-symboler på ett och samma spinn. Du får 10 freespins när bonusen triggas och under freespins-rundan väljs dessutom en slumpmässig symbol ut och agerar expanderande symbol under tiden du spelar dina gratisspinn. Den utvalda symbolen expanderar dock inte varje gång den dyker upp på hjulen, utan det blir en spännande överraskning som kan hjälpa dig på vägen mot ännu större vinster!

Dubbel-rundan i Book of Dead

Det finns ett inslag som passar alldeles utmärkt bra i en såhär pass äventyrsfylld spelautomat, och det är den så kallade Dubbel-rundan. Varje gång det landar en vinst kan du välja om du vill riskera den summa du vunnit för chansen att antingen dubbla eller fyrdubbla den! Väljer du att spela Dubbel-rundan så dyker det upp ett nedvänt spelkort och du får då välja om du vill gissa på antingen rött eller svart kort för chansen att dubbla din vinst. Du kan även välja att gissa på hjärter, ruter, spader eller klöver om du känner dig lite extra våghalsig för då får du chansen att fyrdubbla din vinst istället. Du kan spela Dubbel-rundan upp till 5 gånger på raken om du fortsätter gissa rätt, eller fram till dess att du når vinsttaket för rundan.

Slutsats

Book of Dead bjuder på en riktigt bra spelupplevelse och i freespins-spelet får du chansen att kamma hem grymma vinster. Gillar du spelautomater med otroligt spänningsfyllda teman, där det nästan bokstavligt talat handlar om liv eller död så får du inte heller missa Dead or Alive från NetEnt. Som mest kan du vinna upp till 250 000 mynt i Book of Dead, så klicka dig in till ditt favoritcasino och dra tillbaka tiden till antikens Egypten med en gång!

Contact
Contact
8.9

Contact från Play’n GO är en mycket spännande spelautomat med aztekiskt tema. Contact bjud......

Dwarf Mine
Dwarf Mine
9.6

Det gäller att du gräver riktigt djupt för att hitta de stora guldklimparna i Dwarf Mine f......

Temple of Nudges
Temple of Nudges
9.5

Temple of Nudges är namnet på den spelautomat NetEnt serverade till oss i slutet av mars 2......

The Grand
The Grand
9.7

The Grand från Quickspin transporterar dig tillbaka till det glamourösa 20-talet, där allt......

Cash Vandal
Cash Vandal
8.5

Häng med på en rafflande resa genom Europas mest spännande städer i Cash Vandal från Play’......