Archangels: Salvation - recension, RTP och speltips!

9.2

Översikt

Titel
Archangels: Salvation
Tillverkare
NetEnt
RTP
96.0%
Lägsta insats
4.00 kr
Högsta insats
2,000 kr
Spelautomater

Archangels: Salvation

Spelautomater

Den 24:e april 2018 var en historisk dag för vår svenska speltillverkare NetEnt för då släppte de sin allra första spelautomat med, hör och häpna – hela 100 vinstlinjer! Archangels: Salvation är en storslagen 3D-slot där den hårda kampen mellan det goda och det onda står i centrum. Spelplanen är uppdelad i två delar där en representerar en vacker Ängel medan den andra representerar Djävulen i egen hög person. Det finns två stycken hotspot-områden på spelplanen med varsin tillhörande wild-funktion som aktiveras då en stor wild-symbol landar i något av områdena. Förutom de båda wild-funktionerna så finns det även ett rafflande freespins-spel där de båda hotspot-områdena expanderar. Spelet har dessutom bra grafik och bjuder på riktigt mäktig musik som tar dig bortom det jordiska liv vi känner till. Testa några snurr för att se om det är den onda eller den goda sidan som segrar i Archangels: Salvation!

Freespins, bonusrundor och grundspelsmekanik

Hur du spelar Archangels: Salvation slot

Archangels: Salvation har 6 hjul, hela 12 rader och som bekant inget mindre än 100 insatslinjer som betalar från vänster till höger vilket definitivt inte hör till vanligheterna i klassiska slotsspel. Du kan satsa mellan 4-2000 kr per snurr och detta ställer du in genom att justera nivå och myntvärde. Högvinstsymbolerna i spelet är Ängeln och Djävulen. Dessa landar staplade trots att de räknas som enskilda symboler och de betalar lika mycket båda två. Förutom dessa två symboler så finns det 8 stycken vanliga symboler i spelet. Hälften av dessa är blåa och hälften är röda, vilket stärker känslan av den pågående kampen mellan det goda och det onda ytterligare under tiden du snurrar.

Det finns även en wild-symbol som först och främst kan täcka upp fyra hjulpositioner i en kvadrat när den landar. Den kan dessutom förekomma i staplar och som enskilda wild-symboler som enbart täcker en position vardera på hjulen. Oavsett vilken variant wild-symbolen landar som, så ersätter den alla övriga symboler i spelet förutom scatter-symbolen.

Hotspots i Archangels: Salvation

I Archangels: Salvation har Ängeln och Djävulen varsitt hotspot-område på spelplanen. Ängelns område finns allra längst upp och det täcker 6x2 positioner, vilket innebär att de täcker de 2 första raderna på alla 6 hjul. Djävulen har i sin tur sitt hotspot-område längst ner på spelplanen och även detta täcker 6x2 positioner. Det finns som tidigare nämnt en Heaven-funktion som hör till det övre hotspot-området och en Hell-funktion som hör till det nedre. Dessa funktioner aktiveras när det landar en wild-symbol som täcker 2x2 positioner helt eller delvis i något av hotspot-områdena. En stor wild-symbol i Ängelns hotspot-område aktiverar Heaven-funktionen medan en wild-symbol i Djävulens hotspot-område istället aktiverar Hell-funktionen. När du når freespins-spelet i Archangels: Salvation så utökas dessutom de båda hotspot-områdena till att täcka 3 rader istället för 2 och hur du når freespins-spelet kan du läsa mer om lite längre ner!

Wild-funktioner

När du lyckas aktivera Heaven-funktionen i Archangels: Salvation så agerar den lite annorlunda beroende på om den triggas genom att en wild-symbol landar helt eller delvis i Ängelns hotspot-område. Landar den delvis så genereras 2 stycken staplar med wild-symboler som täcker 1 position vardera. Aktiveras funktionen istället av att en 2x2 wild-symbol landar helt i Ängelns hotspot-område så genereras istället 4 staplar med wild-symboler som täcker 1 position var. Hur höga staplarna som landar är varierar mellan 3-5 symboler.

Som du säkert förstått vid det här laget så gäller i princip samma sak för Hell-funktionen som för Heaven-funktionen, men i Hell-funktionen landar det enskilda wild-symboler istället för staplade. Landar det en 2x2 wild-symbol delvis i Djävulens hotspot-område så genereras 8 stycken wild-symboler som täcker 1 position var någonstans på slumpmässiga hjulpositioner. Landar 2x2 wild-symbolen helt så får du istället 16 wild-symboler utplacerade på hjulen. När funktionen triggas så skjuts symbolerna ut från det nedre hotspot-området och landar på sina positioner.

Det bästa med de båda wild-funktionerna är att de kan omaktiveras. Detta sker antingen när en stapel av wild-symboler, eller delar av en wild-stapel, på nytt landar i det nedre hotspot-området under Heaven-funktionen eller om enstaka wild-symboler lyckas landa i det övre hotspot-området under Hell-funktionen. För var och en av wild-symbolerna som hamnat i ett hotspot-område så genereras det antingen en till stapel av wild-symboler eller ytterligare 4 stycken enskilda wild-symboler. Samma funktion kan inte aktiveras 2 gånger i rad, utan om exempelvis Hell-funktionen var den som senast aktiverades så kommer Heaven-funktionen vara den som aktiveras nästa gång. Detta gäller även vid omaktiveringen och de både funktionerna kan alltså omaktivera varandra men inte sig själva.

Archangels: Salvation freespins

Scatter-symbolerna i Archangels: Salvation är staplade och täcker 2 stycken positioner vardera när de landar på ett hjul. En scatter-symbol som täcker 2 hjulpositioner räknas dock fortfarande som 1 enskild symbol, och även om den skulle landa med ena halvan utanför spelplanen så räknas den som en hel scatter-symbol. Det är när det landar minst 3 scatter-symboler på ett snurr som freespins-spelet aktiveras. Exakt 3 scatter-symboler på ett snurr ger 10 freespins, men du har även möjligheten att få fler gratissnurr om det landar fler än 3 scatter-symboler. 4 scatter-symboler på ett snurr ger 15 snurr, 5 symboler ger 20 snurr och slutligen så ger 6 scatter-symboler hela 25 stycken freespins. De gratissnurr du vinner spelas med 2x2 wild-symbolen så du kan aktivera både Heaven- och Hell-funktionen under tiden du spelar dina freespins.

Slutsats

I Archangels: Salvation så visar NetEnt att de fortfarande är riktigt vassa när det handlar om att vara kreativa och innovativa. Den stora spelplanen betyder att du måste hålla ögonen öppna för att ständigt hänga med på allt som händer på hjulen. Detta gäller särskilt när freespins-spelet triggas och hotspot-områdena expanderar, vilket ger dig ännu större chanser att både aktivera och omaktivera wild-funktionerna. Vi hade dock inte tackat nej till en något högre återbetalningsprocent, men sett till helhetsupplevelsen så är Archangels: Salvation en spelautomat som definitivt förtjänar några spinn!

Dwarf Mine
Dwarf Mine
9.6

Det gäller att du gräver riktigt djupt för att hitta de stora guldklimparna i Dwarf Mine f......

Temple of Nudges
Temple of Nudges
9.5

Temple of Nudges är namnet på den spelautomat NetEnt serverade till oss i slutet av mars 2......

The Grand
The Grand
9.7

The Grand från Quickspin transporterar dig tillbaka till det glamourösa 20-talet, där allt......

Cash Vandal
Cash Vandal
8.5

Häng med på en rafflande resa genom Europas mest spännande städer i Cash Vandal från Play’......

Scudamore's Super Stakes
Scudamore's Super Stakes
9.8

Scudamore’s Super Stakes från NetEnt är helt klart det rätta spelet för dig som älskar far......