Arabian Nights - recension, RTP och speltips!

8.0

Översikt

Titel
Arabian Nights
Tillverkare
NetEnt
RTP
95.6%
Lägsta insats
1.00 kr
Högsta insats
2,000 kr
Spelautomater

Arabian Nights

Spelautomater

Arabian Nights är en progressiv jackpott från NetEnt med ett exotiskt och magiskt Tusen och en natt-tema. Arabian Nights utspelar sig i den mystiska, stjärnklara natten där ugglor och syrsor hörs i mörkret. Arabian Nights är definitivt inte det bästa spelet NetEnt skapat sett till grafik och helhetsintryck, utan det känns något utdaterat. NetEnt är dock som bekant riktigt bra på jackpottspel över lag och erbjuder flera progressiva varianter med olika teman i sitt spelbibliotek, så det går absolut att överse bristerna i grafiken tack vare den ständigt växande jackpotten. I Arabian Nights väntar ett freespins-spel, wild-symboler och så givetvis själva höjdpunkten – en rejäl jackpott!

Freespins, bonusrundor och grundspelsmekanik

Hur du spelar Arabian Nights

Arabian Nights bjuder först och främst på en klassisk hjullayout med 5 hjul och 3 rader, och det finns även 10 fasta insatslinjer. Du kan satsa mellan 1-2000 kr per spelrunda genom att justera ditt myntvärde mellan 0.01 och 2.00 samt din insatsnivå från 1 till 10. Som tidigare nämnt så är Arabian Nights inte direkt NetEnts snyggaste spelautomat, men det vägs definitivt upp av det faktum att du kan ha turen att kamma hem en riktig megavinst när du spinner på hjulen. Enkelheten i Arabian Nights passar faktiskt utmärkt för spelare som föredrar att inte störas av en massa blinkande funktioner och flashiga animationer när de spelar.

Bland högvinstsymbolerna som dyker upp på hjulen hittar vi en vass kroksabel, spetsiga skor, ett randigt Beduin-tält, en Fez-hatt och en dromedar. Lågvinstsymboler utgörs av K, Q, J, 10 och 9 på stenplattor. Scatter-symbolen har i sin tur den mytomspunna gyllene lampan som motiv, där anden vilar i berättelser så som den om Aladdin. Wild-symbolen har slutligen den arabiska prinsen med turban och en ädelsten i handen som motiv, och det är genom denna symbol du kan vinna jackpotten i Arabian Nights.

Arabian Nights freespins

Den första bonusfunktionen i Arabian Nights är freespins-spelet, och du belönas med 15 stycken freespins när det landar 3 eller fler scatter-symboler på ett och samma spinn. Du spelar dina gratissnurr med samma insatsnivå och samma myntvärde som den spelrunda som aktiverade freespins-läget. Landar det sedan minst 3 scatter-symboler till på samma snurr under tiden du spelar dina freespins så vinner du ytterligare 15 gratisspinn som adderas till de du redan har. I freespins-läget tredubblas även alla dina insatslinjevinster men det gäller dock inte jackpott-vinsten om du lyckas kamma hem den och inte heller för ytterligare freespins du eventuellt vinner under tiden i freespins-läget. Det bästa av allt när du aktiverar gratisspinn är att du har chansen att vinna den stora jackpotten - medan du spelar gratis!

Arabian Nights jackpott

Du vinner den stora jackpotten i Arabian Nights när det landar 5 wild-symboler i rad på en insatslinje, både under huvudspelet och freespins-spelet. Wild-symbolen ersätter även alla övriga symboler i Arabian Nights, förutom scatter-symboler. När du vinner med hjälp av wild-symboler så dubblas dessutom dina vinster, men inte om en vinnande insatslinje enbart består av wild-symboler utan den måste inkludera en av standardsymbolerna.

Notera även att du enbart vinner jackpotten genom 5 wild-symboler på en vinnande insatslinje om du spelar med alla 10 linjer aktiva. Gör du inte det så betalar spelet istället ut 10 000 mynt i vinst. 4,5% av varje insats som spelas i Arabian Nights bidrar till den globala jackpotten och dess seed-värde ligger på 300 000 kr. Inför nästa jackpott så avsätts även 10% av bidragen från spelare. 5% av alla insatser bidrar även till en lokal jackpott som seedar på 50 000 kr. Även här gäller att 10% av bidragen avsätts för nästföljande jackpott.

Contact
Contact
8.9

Contact från Play’n GO är en mycket spännande spelautomat med aztekiskt tema. Contact bjud......

Dwarf Mine
Dwarf Mine
9.6

Det gäller att du gräver riktigt djupt för att hitta de stora guldklimparna i Dwarf Mine f......

Temple of Nudges
Temple of Nudges
9.5

Temple of Nudges är namnet på den spelautomat NetEnt serverade till oss i slutet av mars 2......

The Grand
The Grand
9.7

The Grand från Quickspin transporterar dig tillbaka till det glamourösa 20-talet, där allt......

Cash Vandal
Cash Vandal
8.5

Häng med på en rafflande resa genom Europas mest spännande städer i Cash Vandal från Play’......