Aloha! Cluster Pays - recension, RTP och speltips!

9.6

Översikt

Titel
Aloha! Cluster Pays
Tillverkare
NetEnt
RTP
96.4%
Lägsta insats
1.00 kr
Högsta insats
2,000 kr
Spelautomater

Aloha! Cluster Pays

Spelautomater

Aloha! Cluster Pays är en fruktig och färgglad spelautomat från NetEnt, som bjuder på ett annorlunda sätt att vinna. Spelet har ett mycket trevligt Hawaii-tema och du snurrar med en maskot i form av en glad tiki-man av trä till höger om spelplanen. Här bjuds du på den ultimata, avslappnande semesterkänslan och så fort du öppnar Aloha! Cluster Pays kan du höra vågorna rulla in mot strandkanten tillsammans med tonerna av vagt trummande.

Känner du ett starkt sug efter en solig Hawaii-semester i vinterkylan, eller vill du bara svalka dig hemma i soffan under sommarens varmaste månader? Det enda som krävs är att du gör ett besök hos ditt favoritcasino och öppnar Aloha! Cluster Pays för att du ska känna både havsbrisen och lukten av tropiska frukter! Detta spel är det första i NetEnts Cluster Pays-serie och tycker du om det så gör du helt rätt i att kolla in den andra spelautomaten i serien, vilket är det mystikfyllda The Legend of Shangri-La: Cluster Pays.

Freespins, bonusrundor och grundspelsmekanik

Hur du spelar & vinner i Aloha! Cluster Pays

Innan du börjar smutta på ditt färska kokosvatten finns det några saker du bör känna till om Aloha! Cluster Pays. Spelet har 6 hjul och 5 rader, och vid botten av spelplanen justerar du enkelt din insatsnivå samt ditt myntvärde. Var och en av symbolerna som landar på hjulen är en del i ett kluster, och spelmekaniken Cluster Pays innebär att det inte finns några klassiska insatslinjer utan istället betalar symbolerna ut när de landar i just kluster. Det behöver landa minst 9 stycken identiska symboler i ett kluster för att du ska få en vinst och det räknas både när symbolerna ligger horisontellt och vertikalt i samband med varandra.

Den röda masken är den symbol som betalar allra bäst och efter den följer de gröna och de blå maskerna. Därefter kommer den smaskiga ananasen, kokosnöten, snäckan och den vackert rosa blomman. Det finns dessutom en substitutionssymbol i spelet, och den känner du igen när det landar en trälåda med ett frågetecken på. Symbolen kan landa vart som helst på hjulen och när den dyker upp på en position så förvandlas den till den intilliggande symbol som ger den högsta myntvinsten. Substitutionssymbolen ersätter inte freespins-symbolen, men annars kan den förvandla sig till alla övriga symboler i spelet.

Staplade symboler & Sticky Win Re-spins

En staplad symbol i Aloha! Cluster Pays är en symbol som täcker två positioner på ett hjul istället för en. Freespins-symboler och mask-symboler är de som visas som staplade symboler under både huvudspelet och freespins-omgången. Dessa symboler landar helt eller delvis på hjulen och hjälper dig på traven med att skrapa ihop fina vinstkluster. En klustervinst har dessutom chansen att slumpmässigt aktivera ett så kallat Sticky Win Re-spin. De symboler som är delaktiga i vinsten stannar då kvar på sina positioner under ett omsnurr där resterade symboler spinner ett varv till. Skulle det fastna ännu fler symboler i den vinnande klungan så klistras även dessa fast och ytterligare ett re-spin drar iväg för de icke-vinnande symbolerna.

Det finns ett par undantag vad gäller de staplade symbolerna och Sticky Win Re-spins. Dessa innefattar att mask-symbolerna enbart täcker en position under ett Sticky Win Re-spin istället för två, samt att under Sticky Win Re-spins eller när de staplade symbolerna dyker upp bakom en substitutionssymbol så täcker dessa symboler återigen enbart en position vardera.

Freespins i Aloha! Cluster Pays

Freespins-symbolen i Aloha! Cluster Pays kommer i form av ett frimärke, vilket är ett annorlunda och roligt motiv som passar utmärkt in i spelets härliga semestertema. För att du ska nå freespins-spelet så behöver det landa minst 3 stycken freespins-symboler på en spelrunda, vilket belönar dig med 9 gratissnurr. 4 freespins-symboler på ett snurr under huvudspelet ger i sin tur 10 freespins, 5 symboler ger 11 gratissnurr och 6 symboler belönar dig med 12 freespins. Du kan till på köpet vinna fler gratissnurr under själva freespins-rundorna och då ger 3 symboler ytterligare 1 gratissnurr, 4 symboler ger 2 freespins, 5 ger i sin tur 3 snurr till och slutligen ger 6 freespins-symboler ytterligare 4 gratissnurr.

Du spelar dina freespins med en Symbol Drop-mekanik och detta innebär att lågvinstsymboler successivt tas bort, vilket i sin tur ökar dina chanser att vinna mer under de rundor som återstår. Under din andra runda tas blom-symbolerna ur spel och på ditt fjärde gratissnurr försvinner även snäck-symbolerna. På runda nummer 6 tas kokosnötterna bort och slutligen så tas ananasen bort på runda nummer 8. Får du inte heller någon vinst på ditt allra sista gratissnurr så tilldelas du ytterligare ett snurr, fram till dess att du får en vinst.

Slutsats

Aloha! Cluster Pays är den perfekta spelautomaten för dig som vill testa på ett spel där vinsterna betalas ut i kluster istället för enligt klassiska insatslinjer, vilket ger en både annorlunda och rolig spelupplevelse. Freespins-spelet med Symbol Drop-mekaniken i kombination med spelets Sticky Win Re-spins bidrar till att du kan lyckas landa ordentliga klustervinster som garanterat får dig att dra på din stråkjol och brista ut i spontan Hula Hula-dans!

Dwarf Mine
Dwarf Mine
9.6

Det gäller att du gräver riktigt djupt för att hitta de stora guldklimparna i Dwarf Mine f......

Temple of Nudges
Temple of Nudges
9.5

Temple of Nudges är namnet på den spelautomat NetEnt serverade till oss i slutet av mars 2......

The Grand
The Grand
9.7

The Grand från Quickspin transporterar dig tillbaka till det glamourösa 20-talet, där allt......

Cash Vandal
Cash Vandal
8.5

Häng med på en rafflande resa genom Europas mest spännande städer i Cash Vandal från Play’......

Scudamore's Super Stakes
Scudamore's Super Stakes
9.8

Scudamore’s Super Stakes från NetEnt är helt klart det rätta spelet för dig som älskar far......